جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای مؤذن

افسانه آقایی، دکتر علی‌اکبر پورفتح‌اله، سیده زهرا بطحایی، دکتر سید محمد مؤذنی، هاشم خرسند محمدپور، دکتر حوری رضوان، سودابه بنازاده، بهزاد ادیبی مطلق، دکتر سید کامران موسوی حسینی، دکتر محمد علی جلیلی،
جلد ۳، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۸۵ )
چکیده

  چکیده

  سابقه و هدف

  پلاسمای انسان ماده‌ای‌حیاتی و منحصر به فرد است که حاوی پروتئین‌های مهم نظیر آلبومین، ایمونوگلوبولین، فاکتورهای انعقادی و غیره می‌باشد و مصارف دارویی دارد. فرآیند تخلیص ایمونوگلوبولین از پلاسما به روش اصلی پالایش با اتانل کوهن انجام می‌شود و محصول پایه ، فرکشن II می‌باشد. جهت دستیابی به فرکشن II با شرایط مناسب برای استفاده به عنوان ماده اولیه در خالص‌سازی ایمونوگلوبولین تزریق وریدی، از روش تغییر یافته کوهن استفاده گردید. هدف از تهیه این ماده حد واسط، استفاده از آن برای مراحل بعدی تخلیص و ویروس‌زدایی جهت تولید ایمونوگلوبولین تزریق وریدی بوده ‌است.

  مواد و روش ها

  مطالعه انجام شده از نوع تجربی (experimental) بود. به منظور تولید خمیر فرکشن II ، پروتئین‌های مختلف پلاسما با استفاده از اتانل در غلظت‌های متفاوت و در شرایط کنترل شده همراه با تنظیم دما، pH و قدرت یونی رسوب داده شد. در طی مراحل مختلف ، فرآیند پالایش نمونه‌های تولید شده به منظور ارزیابی فرآیند تولید مورد آزمایش قرار گرفت و نتایج حاصل از هر مرحله تولید با یکدیگر و نیز با پلاسما به عنوان ماده اولیه مقایسه گردید.

  یافته ها

  نتایج به دست آمده حاکی از بازده بالا ( gr/kg plasma ۲/۵ ) و خلوص مناسب (بالای ۹۰ درصد) فرکشن II مطابق استاندارد فارماکوپه به دست آمده بود به نحوی که سایر پروتئین‌های ضروری پلاسما که می‌تواند برای تهیه دیگر فرآورده‌های پلاسمایی مـورد استفـاده قرار گیرند نیز در شرایط مطلوب حفظ شدند. فرکشن II به دست آمده از نظر مقدار فعال کننده پری‌کالیکرین مطابق استاندارد فارماکوپه بود. در طی چند سری کاری انجام شده ، ساختار پروتئین تکرار پذیری خوبی را نشان داد که با استانداردهای استفاده شده نیز مطابقت داشت.

  نتیجه گیری


  فرکشن II به دست آمده یک ماده حد واسط مناسب برای تولید ایمونوگلوبولین تزریق وریدی می باشد که مقدار تجمعات و همچنین میزان فعال کننده پری کالیکرین آن در حد ناچیز است. از آن‌جایی که ساختار محصول به دست آمده در حد مطلوب است می‌توان از این روش برای تهیه فرکشن II در مقیاس نیمه صنعتی و حتی صنعتی استفاده نمود.

کلمات کلیدی : ایمونوگلوبولین تزریق وریدی ، پالایش به روش کوهن، ساختار مولکولی
دکتر رضا گلستانی، دکتر سید محمد مؤذنی، دکتر علی‌اکبر پورفتح‌اله، لطیف حمیدپور، دکتر مجتبی شرفی، دکتر زهره عطارچی، دکتر بشیر حاجی بیگی، فرزانه توسلی، جمشید اسماعیلی، سعید ریوندی،
جلد ۳، شماره ۳ - ( پاييز ۱۳۸۵ )
چکیده

چکید ه

سابقه و هدف

دست‌یابی به منابع جایگزین سرم جنین گاو به عنوان ماده مغذی کشت سلول به علت کمبود این نوع سرم و نیازهای متفاوت سلول‌های مختلف همواره مورد بررسی می باشد . این مطالعه به تهیه مواد مغذی جانشین سرم جنین گاو و بررسی اثر آن‌ها بر رشد سلول‌ها و ترشح آنتی‌بادی‌های منوکلونال توسط دودمان‌های سلولی هیبریدومایی پرداخته‌است.

مواد وروش‌ها

مطالعه انجام شده از نوع تجربی بود. پلاکت‌های تاریخ گذشته با گروه‌های مختلف به منظور استخراج عوامل رشد موجود در آن‌ها مورد استفاده قرار گرفتند. پلاسما با گروه AB نیز به سرم تبدیل شد و اثر آن با محیط‌های حاوی سرم جنین گاو، هیپوگزانتین ـ تیمیدین (HT) و۱۶۴۰ RPMI مورد مقایسه قرار گرفت. شاخص‌های رشد مورد ارزیابی شامل شمارش ابتدایی سلول‌ها، Confluency (میزان پر شدن چاهک‌) روزانه و تیتراسیون آنتی‌بادی‌های منوکلونال آنتی A و آنتی B گروه‌های خونی بودند. آنالیز آماری شامل آزمون t تک نمونه‌ای، برازش منحنی رگرسیون چندگانه لگاریتمی و تحلیل عاملی منحنی‌های رشد توسط نرم‌افزار ۱۲ SPSS انجام شد.

یافته‌ها

چهار ماده مغـذی سـرم AB انسانـی (AB) ، سرم جنین گاو (FCS) ، عصاره پلاکتی انسان (PLT) و مخلوط AB و PLT (ABP) جهت رشد سلول‌های هیبریدومایی موشی تولیدکننده آنتی‌سرم‌های گروه‌های خونی A و B مورد ارزیابی قرار گرفتند و با شاخص‌های رشد در محیط پایه ۱۶۴۰ RPMI مقایسه شدند. بیشترین اثر مثبت بر رشد به ترتیب نزولی عبارت بود از: ۱- ۵% ABP ، ۲- ۱۰% FCS ، ۳- ۱۰% ABP ، ۴- ۵% AB ، ۵- ۱۰% AB ، ۶- ۵% PLT ، ۷- ۲۰% ABP ، ۸- ۱۰% PLT ، ۹- ۲۰% PLT ، ۱۰- هیپوگزانتین ـ تیمیدین و تنها ۲۰% AB مانع رشد گردید. تیتر آنتی A و آنتی B ایجاد شده توسط هیبریدوم‌ها در مقادیر ۵ و ۱۰ درصد از PLT ، AB و مخلوط این دو (ABP) نسبت به FCS ۵ تا ۱۰ درصد به ترتیب نزولی به صورت زیر به دست آمد: ۱- ۵% PLT ، ۲- ۱۰% PLT ، ۵% ABP ،۱۰% ABP ، ۱۰% AB ، ۳- ۵% AB .

نتیجه گیری

به طور کلی FCS دارای بیشترین اثر در شیب تکثیر و مرگ و کمترین اثر در مرحله ثبات منحنی رشد سلول‌ها می‌باشد لذا جهت تکثیر سلول‌ها در شمارش پایین مناسب به نظر می‌رسد. سرم AB ، عصاره پلاکتی و مخلوط این دو در مقادیر مناسب دارای شیب کمتر تکثیر نسبت به FCS بوده و باعث طولانی شدن مرحله ثبات و کاهش شیب مرگ می‌گردند (این مواد در غلظت‌های بالا باعث مرگ سلول‌ها می‌شوند). بنابراین ممکن است جهت کشت سلول در سیستم‌های ممتد کشت مناسب باشند.

کلمات کلیدی: سرم انسانی، کشت سلول، کینتیک رشد، گروه‌های خونی، تحلیل عاملی


دکتر منصور مقیمی، سیما مظقری، دکتر اعظم السادات هاشمی، دکتر مهدیه ساعتچی، دکتر فریماه شمسی، دکتر هانیه زارع، هما مؤذن،
جلد ۲۰، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۲ )
چکیده

چکیده
سابقه و هدف
پان­سیتوپنی یکی از ویژگی­های اصلی بیماری­های جدی و خطرناک در بین کودکان است. بنابراین شناسایی علایم اولیه بروز پان­سیتوپنی و یافتن علت اصلی بروز آن، در انتخاب شیوه درمانی مناسب حائز اهمیت است. این مطالعه با هدف بررسی خصوصیات کلینیکوپاتولوژیکی و بقای کودکان مبتلا به پان‌سیتوپنی مراجعه‌کننده به بیمارستان شهید صدوقی طی سال‌های۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵ طراحی گردید.
مواد و روش‌ها
در این مطالعه گذشته‌نگر، از میان کودکان با گروه سنی دو ماه تا ۱۶ سال، ۸۸ کودک با علائم پان‌سیتوپنی شناسایی شدند که خصوصیات کلینیکی، پاتولوژیک، اتیولوژی و بقای این کودکان بررسی و با کمک نرم‌افزار ۲۵ SPSS و آزمون log-rank تجزیه و تحلیل شد.
یافته‌ها
نسبت پسران به دختران برابر با ۱/۱ بود که اختلاف معناداری نداشت. فراوانی پان‌سیتوپنی در بین کودکان یک تا شش سال برابر با ۸۷/۴۸% (۴۳ کودک) و بیشتر از سایر گروه‌ها بود. به ترتیب تب، استخوان درد و ضعف عمومی در  ۳۲ (۳۶/۳۶%)، ۱۷ (۳۲/۱۹%) و ۱۶ (۱۸/۱۸%) کودک مشاهده شد. هم چنین، بیماری لوسمی لنفوبلاستیک حاد و آنمی آپلاستیک به عنوان دلایل اصلی پان‌سیتوپنی در ۵۷ (۱/۵۹%) و ۳۱ (۸/۳۱%) کودک گزارش شد. نتایج نشان داد که ۹ کودک مبتلا به پان‌سیتوپنی شدید بودند و بقا در این گروه نسبت به سایر کودکان کمتر بود (۰۰۱/۰ p<).
نتیجه گیری
بر اساس نتایج این مطالعه، احتمال بروز پان­سیتوپنی در کودکان با محدوده سنی ۱ تا ۶ سال با بروز علائمی مانند تب، استخوان درد و ضعف عمومی می­بایست مد نظر قرار گیرد تا هر چه سریعتر جهت درمان اقدامات موثر اتخاد شود.
 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb