[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو مقالات :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
مؤسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات تارنما::
فرم تعهد نامه (الزامی)::
اخلاق و مجوزها::
::
جستجو درتارنما

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات تارنما
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها
https://vlibrary.emro.who.int/journals_search/?skeyword=the+scientific+journal+of+iranian+blood+transfusion+organization&country=&subject=&indexing_status=&country_group=&so
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای علاءالدوله‌ای

سکینه نورکجوری، هایده علاءالدوله‌ای، فرحناز صدیقیان،
جلد ۴، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۸۶ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  تضمین سلامتی خون از اهداف اساسی سازمان‌های انتقال خون در دنیاست. در همین راستا، در سازمان انتقال خون ایران از سیستم‌های غربالگری اضافی مانند خود حذفی محرمانه ( Confidential Self Exclusion ) و حذف ( Failed ) در کنار آزمایش‌های تشخیص عفونت‌های قابل سرایت کمک گرفته شده است. هدف از این تحقیق بررسی کارآیی این دو سیستم در بهبود و ارتقای ایمنی خون‌های اهدایی می‌باشد.

  مواد وروش‌ها

  این مطالعه مقطعی گذشته‌نگر، بر روی کلیه افرادی که در سال ۱۳۸۴ به پایگاه‌های انتقال خون ساری و بهشهر مراجعه نموده بودند، انجام شد. اطلاعات مربوط به مشخصات فردی و نتایج آزمایش‌های سرولوژیکی افراد از رایانه مرکزی سازمان مرکزی انتقال خون ساری جمع‌آوری و در سه گروه اهداکنندگان سالم، خود حذفی محرمانه و حذف مورد بررسی قرار گرفت. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار ۱۲ SPSS و آزمون مجذور کای‌( Chi-square ) مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.

  یافته‌ها

  در طی ۱۲ ماه، از مجموع ۱۷۰۳۶ نفر اهداکننده خون، ۱۶۶۹۴ نفر(۹۸%) از گروه اهداکنندگان سالم، ۲۲۵ نفر(۵/۱%) از گروه حذف و ۸۷ نفر(۵/۰%) از گروه خود حذفی محرمانه بودند. درصد آلودگی با ویروس‌های مختلف(ایدز، هپاتیت B و هپاتیت C ) در آن‌ها به ترتیب ۰۴/۳، ۹/۳ و ۲/۹ درصد بود. درصد آزمایش الیزا مثبت برای HBs-Ag ، HCV-Ab و HIV-Ab به ترتیب در گروه کنترل ۷۴/۰، ۹/۱ و ۲۹/۰ درصد، در گروه حذف ۴/۰، ۵/۳ و ۰ درصد و در گروه خود حذفی محرمانه ۶/۴، ۶/۴ و ۰ درصد بود.

  نتیجه گیری

  نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که درصد آلودگی در گروه خود حذفی محرمانه تقریباًَ ۱/۳ برابر گروه کنترل یعنی اهداکنندگان سالم بوده است و می‌تواند تاییدی بر مفید بودن روش خود حذفی محرمانه و احتمال حذف افراد آلوده در مرحله پنجره باشد. هم چنین به نظر می‌رسد در مورد سیستم حذف باید مطالعات بیشتری صورت گیرد.

  کلمات کلیدی : اهداکننده، HIV ، آنتی‌ژن هپاتیت B ، آنتی‌بادی هپاتیت C

 


هایده علاءالدوله‌ای، معصومه کاشی‌زاده، فرحناز صدیقیان،
جلد ۵، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۸۷ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  خون فرآورده ارزشمندی است بنابراین نگهداری، توزیع و مصرف صحیح آن به نظارت و دقت بسیار زیادی نیاز دارد. درخواست خون بیش از حد نیاز، نه تنها موجب کاهش کیفیت و کهنه شدن خون می‌گردد بلکه بار مالی اضافی به مراکز درمانی و بیماران تحمیل می‌کند. هدف از این مطالعه بررسی میزان درخواست و مصرف خون در بخش‌های مختلف بیمارستان یحیی‌نژاد بابل بود.

  مواد وروش‌ها

  مطالعه انجام شده از نوع توصیفی بود. تعداد درخواست‌های خون برای ۱۰۴۲ بیمار در طی ۳ ماه مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات لازم از واحد بانک خون این مرکز جمع‌آوری شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار ۵/۱۱ SPSS مورد بررسی قرار گرفتند.

  یافته‌ها

  از ۱۰۴۲ بیمار مورد بررسی که درخواست خون داشتند، ۵۹۹ نفر مؤنث(۵/۵۷%) و ۲۴۳ نفر مذکر(۵/۴۲%) بودند. از ۷۲۴ بیماری که تزریق خون داشتند، ۳۶۱ نفر مؤنث(۹/۴۹%) و ۳۶۳ نفر مذکر(۱/۵۰) بودند. شاخص کلی C/T و TI به ترتیب ۰۱/۲ و ۸۶/۰ بود که در مقایسه با عدد استاندارد(۵/۲ C/T < و ۵/۰ TI ³ ) از وضعیت مطلوبی برخوردار می‌باشد.

  نتیجه گیری

  از یافته‌های این مطالعه می‌توان نتیجه گرفت رعایت اصول صحیح سفارش خون می‌تواند از میزان درخواست‌های غیر ضروری، کمبود کاذب خون، فشار به مراکز انتقال خون، بالا رفتن مدت زمان نگهداری خون، افزایش ضایعات و انتقال آلودگی به بیماران به میزان فاحشی بکاهد.

  کلمات کلیدی : انتقال خون، بیمارستان، ایران

 


هایده علاءالدوله‌ای، یوسف مرتضوی، فرحناز صدیقیان،
جلد ۱۱، شماره ۱ - ( بهار ۹۳ ۱۳۹۳ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  خون فرآورده ارزشمندی است که نگهداری، توزیع و مصرف صحیح آن به نظارت و دقت بسیار نیاز دارد. درخواست خون بیش از حد نیاز، موجب کاهش کیفیت و کهنه شدن خون می‌گردد. عدم رعایت درخواست صحیح خون از مشکلات مراکز درمانی می‌باشد، به این دلیل بر آن شدیم تا میزان مصرف خون را در بیمارستان‌های آموزشی شهر بابل ارزیابی نماییم.

  مواد و روش‌ها

  در یک مطالعه توصیفی، تعداد ۶۹۰ بیمار بستری در بخش‌های مختلف جراحی، در سه بیمارستان آموزشی شهر بابل(شهید بهشتی، روحانی و یحیی‌نژاد)، در طی ۹ ماه از تاریخ ۱/۱/۹۰ الی ۳۰/۹/۹۰ مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات مربوطه، از واحد بانک خون این مراکز جمع‌آوری و سپس شاخص‌های C/T و TI برای کل بیمارستان‌ها و هر بخش محاسبه گردید. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار ۱۸ SPSS و آزمون‌های توصیفی، فراوانی تجزیه و تحلیل گردیدند.

  یافته‌ها

  از ۶۹۰ بیماری که درخواست خون داشتند، ۳۰۴ نفر در بیمارستان شهید بهشتی، ۱۱۵ نفر در بیمارستان شهید یحیی‌نژاد و ۲۷۱ نفر در بیمارستان روحانی بستری بوده‌اند. از این تعداد، ۳۹۶ نفر مؤنث(۴/۵۷%) و ۲۹۴ نفر مذکر(۶/۴۲%) بودند. مقدار C/T و TI به طور کلی در بیمارستان‌ها به ترتیب ۰۵/۱ و ۷۳/۱ بود.

  نتیجه گیری

  مقادیر C/T و TI در این بیمارستان‌ها نشان می‌دهد که این مراکز از نظر رعایت موازین صحیح درخواست خون، در وضعیت مطلوبی به سر می‌برند. پیشنهاد می‌گردد، مشابه این تحقیق در مراکز بیمارستانی، به صورت دوره‌ای انجام شود و در صورت نامطلوب بودن شاخص‌های مورد نظر، برنامه MSBOS و سیستم T&S در آن مراکز اجرا گردد.

  



صفحه 1 از 1     

فصلنامه پژوهشی خون Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ
The Scientific Journal of Iranian Blood Transfusion Organization - Copyright 2006 by IBTO
Persian site map - English site map - Created in 0.19 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4704