[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو مقالات :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
مؤسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
اخبار و رویدادها::
تماس با ما::
تسهیلات تارنما::
فرم تعهد نامه (الزامی)::
اخلاق و مجوزها::
::
جستجو درتارنما

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات تارنما
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک تخصصی مقالات پزشکی

AWT IMAGE

..
نمایه ها
https://vlibrary.emro.who.int/journals_search/?skeyword=the+scientific+journal+of+iranian+blood+transfusion+organization&country=&subject=&indexing_status=&country_group=&so
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۴ نتیجه برای طباطباییان

دکتر مژگان شایگان، اسمردیس حاجتی، دکتر مسعود ایروانی، دکتر مهناز آقایی‌پور، گیل دیوید، دانیل برنارد، اعظم‌السادات طباطباییان، محمد حسین لطفی، پروین لطفی،
جلد ۱، شماره ۱ - ( پاييز ۱۳۸۳ )
چکیده

  چکیده

  سابقه و هدف

  این مطالعه ب ه ‌ منظور بررسی بروزکایمریسم گلبول‌های قرمز پس از پیوند مغزاستخوان به روش فلوسایتومتری انجام شده است.

  مواد و روش ها

  نوع مطالعه مقطعی بوده و برای انجام این مطالعه از آنتی بادی های ضد گروه های خونی ABH,Rh,Kell,Duffy,Kidd,MNS که با ماده فلورسانس FITC نشان دار شده‌اند استفاده گردید. ۱۴ بیمار مبتلا به بدخیمی‌های هماتولوژیک که تحت پیوند مغزاستخوان قرار گرفته بود ند ، جهت جمعیت مورد مطالعه انتخاب شدند. نمونه مورد نیاز ۵ میلی لیتر خون محیطی (در لوله حاوی EDTA ) بود. ابتدا فنوتیپ گلبول‌های قرمز دهندگان و گیرندگان پیوند با هر دو روش آگلوتیناسیون و فلوسایتومتری تعیین و سپس در روزهای ۱۵، ۳۰ و ۶۰ پس از پیوند ، فقط نمونه خون محیطی گیرنده از لحاظ آنتی ژن هایی که بین دهنده و گیرنده متفاوت بودند توسط فلوسایتومتری مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش جستجوی آنتی بادی و سنجش تیتر ایزوهم آگلوتینین در نمونه پلاسمای بیماران قبل از پیوند وروز ۶۰ پس از پیوند انجام شد .

  یافته ها

  نتایج این مطالعه نشان دادند که کایمریسم گلبول‌های قرمز پس از پیوند در تمام بیماران مورد بررسی (در ۹ نفراز بیماران در روز ۱۵ و ۵ نفر در روز ۳۰ پس از پیوند ) قابل مشاهده است . در پلاسمای هیچ یک از ۱۴ بیمار مورد بررسی قبل و پس از پیوند ، هیچ نوع آنتی بادی علیه گروه های فرعی و Rh شناسا ی ی نگردید. ناسازگاری ABO بین دهنده و گیرنده مانع وقوع کایمریسم نشده اما در بیمارانی که با دهنده خود ناسازگاری ABO داشته‌اند ، تیتر ایزوهم آگلوتینین های ABH پس از پیوند کاهش نشان داده است . اگر چه حضور
ایزوهم آگلوتینین
های ABH مانع از وقوع کایمریسم نشده ولی ظاهراً با اتصال به آنتی ژن های مربوطه در غشاء گلبول‌های قرمز کایمریک ، مانع رد یابی آنتی ژن شده است و وقوع کایمریسم از طریق پایش سایر آنتی ژن ها تأیید شد. بروز GVHD و مصرف داروی فلودارابین باعث تاخیر در بروز کایمریسم نشده است.

  نتیجه‌گیری

  بررسی فنوتیپ گلبول‌های قرمز فرد اهداکننده مغز استخوان در خون محیطی گیرنده پیوند با روش فلوسایتومتری ا مک ا ن ‌پذیر است و با شناسا ی ی فنوتیپ گلبول‌های قرمز در جمعیت های مخلوط ، بررسی رتیکولوسیت ها در آتیه نیز ممکن ش د ه و به این ترتیب بررسی کایمریسم درافرادی که اخیراً خون دریافت کرده‌اند نیز مقدور می باشد .هم چنین با ادامه ارزیابی کایمریسم گلبول‌های قرمز درصورت حصول به کایمریسم کامل و شناسا یی گلبول‌های قرمز گیرنده ، می توان عود بیماری را پیشگو ی ی نمود.

  کلمات کلید ی : پیوند مغز استخوان ، کایمریسم ، گلبول‌های قرمز ، آنتی ژن های گروه های خونی ، بدخیمی های هماتولوژیک

 


دکتر مژگان شایگان، فاطمه امیری، محمد حسین درختی گنبد، دکتر مهناز آقایی‌پور، دکتر مهتاب مقصودلو، اعظم‌السادات طباطباییان، دکتر مسعود ایروانی، دکتر پروانه وثوق، سعید رجایی، اسماعیل کوکب سیار،
جلد ۱، شماره ۲ - ( زمستان ۱۳۸۳ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  ‌به‌دنبال انتقال خون، آنتی‌بادی‌های ضد HLA وآنتی‌ژن‌های اختصاصی پلاکتی ایجاد می‌شوند که منجر به مشکلات مختلفی مانند مقاومت پلاکتی می‌گردند. به‌نظر می‌رسد بررسی آنتی‌بادی‌های ضد HLA و آنتی‌ژن‌های اختصاصی پلاکتی در انتخاب و پایش روش درمانی مناسب، مفید باشد. هدف این مطالعه بررسی آنتی‌بادی‌های ضد HLA و آنتی‌ژن‌های اختصاصی پلاکتی در بیماران مبتلا به اختلالات خونی(لوکمیای حاد، آنمی آپلاستیک ‌وITP ) با روش فلوسایتومتری است.

  مواد وروش‌ها

  در این تحقیق که به روش توصیفی انجام شده، ایزوتایپ آنتی‌بادی‌های ضد HLA و آنتی‌ژن‌های اختصاصی پلاکتی به روش فلوسایتومتری در سرم ۶۲ بیمار مبتلا به اختلالات خونی که به تزریق پلاکت پاسخ مناسب نداده‌اند و ۲۰ بیمار مبتلا به ITP (بدون سابقه قبلی مصرف پلاکت) بررسی و نتایج این روش با روش PRA و با استفاده از آزمون آماری کای دو (Chi-square) در ارزیابی آنتی‌بادی‌های ضد HLA مقایسه شده‌اند.

  یافته‌ها

  یافته‌های ما نشان دادند که۴۴ نفر از ۸۲ بیمار (۷/۵۳ درصد) دارای آنتی‌بادی‌های ضدآنتی‌ژن‌هایHLA-Class I می‌باشند. فراوانی ایزوتایپ‌ها بدین صورت است: (۲/۵۱ درصد) IgM ، (۹/۳۲ درصد) IgG و (۲/۱ درصد) IgA . ۳۶ نفر از ۸۲ بیمار (۹/۴۳ درصد) نیز دارای آنتی‌بادی‌های ضد آنتی‌ژن‌های اختصاصی پلاکتی بودند که فراوانی ایزوتایپ‌ها شامل (۲/۴۰ درصد) IgM ، (۵/۳۰ درصد) IgG و (۲/۱۲ درصد) IgA می‌باشد. ۲۷ نفر از بیماران مورد بررسی (۷/۳۱ درصد) دارای هر دو نوع آنتی‌بادی ضد HLA و ضد پلاکتی بوده‌اند که بیانگر ایمن‌سازی علیه این آنتی‌ژن‌ها است: دو گروه ذکر شده از نظرحضور آنتی‌بادی‌های ضد آنتی‌ژن‌های اختصاصی پلاکتی تفاوتی با یکدیگر ندارند اما حضور آنتی‌بادی‌‌های ضد آنتی‌ژن‌های HLA-Class I در این دو گروه متفاوت است. گرچه همبستگی خوبی بین دو روش فلوسایتومتری و PRA به‌چشم می‌خورد، در روش PRA فقط می‌توان آنتی‌بادی‌هایی را که مؤثر در فعال‌سازی کمپلمان هستند ردیابی نمود.

  نتیجه گیری

  با مصرف فرآورده پلاکتی، ایمن‌سازی نسبت به آنتی‌ژن‌های HLA-Class I ایجاد می‌گردد ولی ایمن‌سازی علیه آنتی‌ژن‌های اختصاصی پلاکتی علاوه بر مصرف پلاکت، طی روند اتوایمنی نیز ایجاد می‌شود. حضور این آنتی‌بادی‌ها ممکن است یکی از دلایل عدم پاسخ‌دهی مناسب به تزریق پلاکت و مقاومت پلاکتی در بیماران تحت بررسی باشد. انجام مطالعات مشابه برروی تعداد نمونه بیشتر، کراس مچ پلاکتی و استفاده از پلاکت سازگار از نظر HLA و یا فرآورده‌های کم‌لکوسیت جهت تزریق به بیماران توصیه می‌شود.

  کلمات کلیدی: آنتـی بادی ضد HLA ، آنتـی ژن های اختصاصـی پلاکتـی، اختلالات خونی، مقاومت پلاکتـی، فلوسایتومتری ، PRA

 


مهین نیکوگفتار، دکتر مهناز آقایی‌پور، اعظم طباطباییان، دکتر شهرام وائلی، دکتر وحید فلاح آزاد، دکتر مهتاب مقصودلو، فرزانه آتش رزم،
جلد ۲، شماره ۳ - ( بهار ۱۳۸۴ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  ‌علیرغم این که اساس تشخیص و درمان لوسمی‌های حاد میلوئید هنوز هم تقسیم‌بندی FAB می‌باشد، تحقیقات نشان داده که این گروه‌بندی دارای محدودیت‌هایی است و به همین جهت اخیراً ایمونوفنوتایپینگ به‌وسیله فلوسایتومتری به‌طور گسترده‌ای در این تشخیص به‌کار برده می‌شود. طبق بررسی‌های انجام شده در گروه لوسمی‌های حاد میلوئید، ایمونوفنوتایپ با بررسی حضور یا عدم حضور CD۱۴ کمک برجسته‌ای در افتراق زیرگروه میلوئید (M۰, M۱, M۲, M۳, M۶, M۷) از زیرگروه منوئید (M۴, M۵) داشته است. با این‌حال در چندین مطالعه نشان داده شده که CD۱۴ دارای حساسیت بالایی نمی‌باشد. باتوجه به این که (FC g RI) CD۶۴ نیز رسپتور اختصاصی سلول‌های رده منوئید بوده و در شمار نادری از سلول‌های میلوئید بروز می‌یابد، در این مطالعه به بررسی ارزش تشخیصی CD۱۴ و CD۶۴ در افتراق زیرگروه منوئید از غیر منوئید پرداختیم.

  مواد وروش‌ها

  مطالعه انجام شده تشخیصی بود. جمعیت مورد بررسی شامل ۲۱۶ مورد لوسمی حاد میلوئید ثابت شده به‌وسیله معیارهای FAB و ایمونوفنوتایپینگ بودند که به روش sequential از مراجعین به بخش فلوسایتومتری سازمان انتقال خون ایران درطی ۲۹ ماه انتخاب شدند. نمونه‌های بیماران با آنتی‌بادی‌های منوکلونال بر علیه گیرنده‌های CD۶۴ و CD۱۴ که با فلورسانس Phyco Erythrin در اتصال بودند رنگ و با دستگاه فلوسایتومتری Epics-xl بررسی شدند. اطلاعات به‌دست آمده با استفاده از نرم‌افزار SPSS و تحت آزمون کای‌دو (Chi-square) تجزیه و تحلیل آماری شدند.

  یافته‌ها

  نتایج حاصله حکایت از اختصاصیت ۸۸% و حساسیت ۶۷% برای CD۶۴ و اختصاصیت ۹۶% و حساسیت ۳۱% برای CD۱۴ با ضریب اطمینان ۹۵% در تشخیص زیرگروه منوئید از غیر منوئید دارد.

  نتیجه گیری

  حساسیت کم و اختصاصیت بالای CD۱۴ و از طرف دیگر حساسیت و اختصاصیت بالای CD۶۴ با درجات متفاوتی در منابع نیز گزارش شده است. با توجه به این‌که حساسیت CD۶۴ به مراتب بالاتر از CD۱۴ است، لذا استفاده از CD۶۴ برای تشخیص زیرگروه منوئید لوسمی‌های حاد میلوئید الزامی بوده و پیشنهاد می‌شود که در تمامی پروتکل‌های ایمونوفنوتایپ به‌عنوان مارکر حساس و اختصاصی این رده منظور گردد.

کلمات کلیدی: لوسمی‌های حاد، FAB ، ایمونوفنوتایپینگ، فلوسایتومتری، لوسمی حاد میلوئید، لوسمی حاد منوئید، CD۱۴ ، CD۶۴
دکتر آزاده صدری، دکتر احمد قره‌باغیان، دکتر شهرام وائلی، دکتر فریبا عسگری‌پور، دکتر مهدی کرباسی‌زاده، دکتر ژولیت قالدی، دکتر مهناز آقایی‌پور، طاهره شعشعانی، اعظم‌السادات طباطباییان، فاطمه کامی، دکتر مینو احمدی‌نژاد،
جلد ۴، شماره ۳ - ( پاييز ۱۳۸۶ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  پلاکت‌ها نقش مهمی در هموستاز به عهده دارند. از پلاکت متراکم در موارد ترومبوسیتوپنی و اختلال عملکرد پلاکت‌ها استفاده می‌شود. از آن جایی که مطالعات پیشین نشان داده‌اند که فعال شدن پلاکت‌ها در واحدهای پلاکت متراکم از عملکرد مناسب آن‌ها می‌کاهد، در این مطالعه برای ارزیابی فعالیت پلاکت‌ها در طی تهیه و نگهداری، میزان بیان سطحی P-Selectin ، آزمایش تجمع پلاکتی و میزان pH مورد بررسی قرار گرفت.

  مواد وروش‌ها

  مطالعه انجام شده از نوع توصیفی مقطعی بود و تعداد ۱۰۰ نمونه از پلاکت‌های متراکم تهیه شده در پایگاه تهران به صورت تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. از این تعداد ۳۴ واحد مربوط به روز اول، ۳۳ واحد مربوط به روز دوم و ۳۳ مورد مربوط به روز سوم تهیه بود. برای هر واحد میزان بیان سطحی P-Selectin(CD۶۲p) با استفاده از روش فلوسیتومتری و هم چنین میزان pH و آزمایش تجمع پلاکتی با استفاده از دو آگونیست آراشیدونیک اسید و ریستوستین مورد بررسی قرار گرفت. پس از به دست آمدن نتایج، تحلیل آماری به وسیله آزمون‌ Anova با استفاده از نرم‌افزار آماری ۵/۱۱ SPSS انجام شد.

  یافته‌ها

  در طی روز اول تا سوم میزان pH افزایش معنی‌داری یافته بود(۳۵/۰ ± ۷۷/۶ در روز اول و ۳۰/۰ ± ۳۰/۷ در روز سوم)(۰۵/۰ p< ). میزان بیان سطحی P-Selestin در روز سوم نسبت به روز اول افزایش معنی‌داری یافته بود(۲/۹ ± ۵۶/۲۲ در روز اول نسبت به ۷۴/۱۲ ± ۰۴/۳۳ در روز سوم)(۰۵/۰ p< ). میزان تجمع پلاکتی با استفاده از دو آگونیست آراشیدونیک اسید و ریستوستین در روز سوم نسبت به روز اول کاهش معنی‌داری نشان داد(۰۵/۰ p< ).

  نتیجه گیری

  این مطالعه نشان‌دهنده این است که پلاکت‌ها در طی نگهداری فعال می‌شوند و در اثر گذشت زمان بیان سطحی P-Selectin در پلاکت‌ها افزایش می‌یابد. بنابراین از این شاخص می‌توان برای بررسی in vitro کارایی فعالیت پلاکت متراکم استفاده کرد.

  کلمات کلیدی : پلاکت، P-Selectin ، فلوسیتومتری، تجمع پلاکتی

 

 



صفحه 1 از 1     

فصلنامه پژوهشی خون Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ
The Scientific Journal of Iranian Blood Transfusion Organization - Copyright 2006 by IBTO
Persian site map - English site map - Created in 0.27 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4700