[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو مقالات :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
مؤسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات تارنما::
فرم تعهد نامه (الزامی)::
اخلاق و مجوزها::
::
جستجو درتارنما

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات تارنما
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها
https://vlibrary.emro.who.int/journals_search/?skeyword=the+scientific+journal+of+iranian+blood+transfusion+organization&country=&subject=&indexing_status=&country_group=&so
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۴ نتیجه برای صمیمی

دکتر کامران علی مقدم، دکتر مژگان اعلمی صمیمی، آسیه عشوری، دکتر مهرانگیز توتونچی، دکتر محمد فرهادی لنگرودی، دکتر فاطمه نادعلی، دکتر مسعود ایروانی، دکتر سید اسداله موسوی، دکتر علی خدابنده، دکتر محمد جهانی، دکتر اردشیر قوام زاده،
جلد ۵، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۸۷ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  مقاومت دارویی علت عمده شکست درمانی در بیماری‌های بدخیم خصوصاًَ بیماری‌های بدخیم خونی است و شایع‌ترین نوع مقاومت دارویی به علت بروز pgp (گلیکوپروتئین p ) می‌باشد. مشکل عمده بروز این ژن در بدخیمی‌های خونی، عدم وجود یک روش استاندارد برای کشف و بررسی کمیت بروز ژن در نمونه‌های توموری و عدم تطابق با کلینیک بیمار است. هدف از انجام طرح حاضر، تعیین میزان مقاومت چند دارویی( MDR ) بر اساس بیان pgp در شروع درمان و استفاده از آن به منظور پیش‌بینی پاسخ به درمان و پیامد عود یا فوت می‌باشد.

  مواد وروش‌ها

  مطالعه انجام شده از نوع کاربردی بود. تعداد ۱۸۵ بیمار در فاصله خرداد ۱۳۸۰ تا اردیبهشت ۱۳۸۵ وارد مطالعه شدند. برای هر یک از بیماران تشخیص بر اساس مورفولوژی، ایمونوفنوتیپ و سیتوژنیک انجام گرفته و بروز pgp ، بر اساس فلوسیتومتری مورد بررسی قرار گرفت. برای بررسی میزان pgp ابتدا خون محیطی و نمونه‌های مغز استخوان بر روی ضد انعقاد EDTA جمع‌آوری شده و به آزمایشگاه منتقل و طی مراحلی جهت بررسی آماده شد. سپس همه بیماران با توجه به نوع بیماری تحت دستور عمل درمانی استاندارد قرار گرفتند و پاسخ به درمان مشخص شد. پس از پی‌گیری بیماران، یافته‌های بالینی بر حسب مقاومت اولیه و نیز میزان بقا، عود و بهبودی کامل محاسبه شده و سپس با یافته‌های آزمایشگاهی مقایسه شدند. جهت تحلیل نتایج از آزمون‌های من‌ـ‌ ویتنی،کروسکال ـ والیس، کاپلان ـ مایر( kaplan-meier ) و کای‌دو( Chi-square ) استفاده شد.

  یافته‌ها

  از ۱۸۵ بیمار با میانه سنی ۵/۲۸ سال (با دامنه تغییرات ۱۱ تا ۷۶ سال)، ۱۲۸ بیمار AML و ۵۷ بیمار ALL ، ۶۲% مرد و ۳۸% زن بودند. pgp با سن، جنس، نوع بیماری( ALL و AML ) و نیز تعداد سلول‌های سفید رابطه معنی‌داری نشان نداد، هم چنین میزان بیان pgp در زیر گروه‌های مختلف بیماری AML نیز رابطه معنی‌داری نداشت. میزان بقای کلی( OS ) دو ساله ۶۳%(خطای معیار ۸/۴%) و میزان بقای عاری از بیماری( DFS ) در این مدت ۴۲%(خطای معیار ۵%) به دست آمد، هم چنین نتایج نشان داد که DFS با pgp در بیماران ALL و AML-none M۳ رابطه معنی‌داری دارد.

  نتیجه گیری

  میزان بروز pgp در سطح سلول، احتمالاًَ یک فاکتور پیش‌آگهی دهنده برای پیش‌بینی شانس عود محسوب می‌شود و می‌تواند در تصمیم‌گیری درمانی نقش داشته باشد.

  کلمات کلیدی: مقاومت چند دارویی، گلیکوپروتئین P ، لوسمی میلوبلاستیک حاد، لوسمی لنفوبلاستیک حاد

 


محمد حسین احمدی، خدیجه اعتدالی، دکتر مرضیه ابراهیمی، سلاله صمیمی، منیره محمد، امین خوش اخلاق، دکتر طاهره زندیه، دکتر مرتضی ضرابی،
جلد ۶، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۸۸ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  خون بند ناف به طور موفقیت‌آمیزی از سال ۱۹۸۸ به عنوان یک منبع مهم برای سلول‌های بنیادی خونساز استفاده شده است. احتمال ایجاد آلودگی‌های باکتریایی در زمان خونگیری از بند ناف و نیز در طی فرآیندهای مربوط به پردازش آن وجود دارد. هدف از این تحقیق، بررسی و تعیین منشأ و نوع آلودگی باکتریایی نمونه‌های خون بند ناف در بانک خون بند ناف پژوهشکده رویان بود.

  مواد و روش‌ها

  در این مطالعه توصیفی، تعداد ۳۰۷۴ واحد خون بندناف که در مدت ۳ سال جمع‌آوری شده، از نظر آلودگی باکتریایی مورد بررسی قرار گرفت. به منظور شناخت منشأ آلودگی، ۸۰۰ کیسه بررسی و از هر کیسه دو نمونه کشت و باکتری‌های جدا شده تعیین سویه شدند. نتایج توسط آزمون کای‌دو و نرم‌افزار ۱۶ SPSS تجزیه و تحلیل شدند.

  یافته‌ها

  از مجموع ۳۰۷۴ واحد خون بند ناف، تعداد ۹۳ واحد(۶/۳-۳/۲= ۹۵% CI ، ۰۲/۳%) آلودگی باکتریایی داشتند. در بررسی دوم از مجموع ۸۰۰ واحد، تعداد ۲۶ واحد(۳/۳%) از نظر کشت میکروبی مثبت بودند که ۲۵ واحد(۲/۹۶%) آن در مرحله خونگیری و ۱ مورد(۸/۳%) پس از انجام فرآیند پردازش مثبت شده بود.

  نتیجه گیری

  در این تحقیق، بیشترین آلودگی مربوط به بخش‌ زایمان بیمارستان‌ها بود که درحین خونگیری نادرست از بند ناف ایجاد شده بود و اکثریت این باکتری‌های جدا شده مربوط به فلور نرمال پوست و دستگاه تناسلی بودند؛ لذا با توجه به اهمیت و ارزش بالای سلول‌های خون بند ناف و عوارض خطرناک ناشی از پیوند نمونه عفونی، تدوین برنامه‌هایی به منظور آموزش جهت اخذ استریل نمونه، ضروری به نظر می‌رسد.

  کلمات کلیدی : بانک‌های خون، ذخیره کرایو، خون بند ناف

 


معصومه نوری، دکتر مرضیه ابراهیمی، امیر حسین باغ شیخی، علی اخلاقی، منیره محمد، سلاله صمیمی، دکتر مرتضی ضرابی،
جلد ۱۲، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۴ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  بررسی تعداد، توانایی بالقوه و قابلیت‌های عملکردی سلول‌های بنیادی خون بند ناف پس از ذخیره‌سازی طولانی مدت برای استفاده آن‌ها در درمان بیماری‌های بدخیم خونی و غیرخونی ضروری است. لذا هدف این مطالعه، بررسی کیفیت واحدهای خونی ذخیره شده در بانک خون بند ناف عمومی رویان قبل و بعد از انجماد بود.

  مواد و روش‌ها

  در این مطالعه تجربی، به منظور بررسی کیفیت نمونه‌های خون بند ناف طی فرآیند انجماد، تعداد کل سلول‌ها، درصد زنده‌مانی، قابلیت تشکیل کلونی، تعداد سلول‌های CD۳۴+ قبل و بعد از پردازش و پس از انجمادزدایی بر روی ۵۰ نمونه مورد بررسی قرار گرفت.

  یافته‌ها

  نتایج این مطالعه نشان داد که میانگین تعداد سلول‌های هسته‌دار در ۵۰ واحد مورد آزمایش، ۱۰۸ * ۱۲/۱ ± ۱۰۸ * ۶/۷ بود. تعداد و درصد زنده‌مانی سلول‌های تک هسته‌ای هم چنین قابلیت کلونی‌زایی آن‌ها به صورت معناداری متاثر از فرآیند انجماد، کاهش پیدا می‌کند در حالی که تعداد مطلق سلول‌های CD۳۴+ ۱۲ ماه پس از انجماد، تغییر معناداری را نشان نداد. بین تعداد سلول‌های هسته‌دار و تعداد سلول‌های CD۳۴+ رابطه معناداری یافت نشد.

  نتیجه گیری

  افزایش زمان ذخیره‌سازی به صورت معناداری سبب کاهش تعداد سلول‌های هسته‌دار و نیز پتانسیل تکثیر و تمایز آن‌ها می‌گردد. در حالی که در تعداد مطلق سلول‌های CD۳۴+ تغییری ایجاد نمی‌نماید. با این وجود بهبود روش‌های نگهداری برای حفظ عملکرد سلول‌های ذخیره شده ضروری می‌باشد.

 


آرزو آزادی، دکتر آزیتا آذرکیوان، دکتر فرهاد زمانی، دکتر معصومه السادات اسلامی، دکتر محمدرضا اشراقیان، دکتر کتایون صمیمی راد،
جلد ۱۳، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۵ )
چکیده

چکیده

سابقه و هدف

بیماران تالاسمی به تزریق مکرر خون نیاز دارند و در معرض خطر ابتلا به هپاتیت C هستند. بالا بودن فراوانی این ویروس در جمعیت تالاسمی، عوارض سنگین ناشی از آلودگی با آن و اهمیتی که تعیین تیپ‌ ویروس در درمان آلودگی دارد، از دلایل انجام این تحقیق بود. این مطالعه با هدف شناسایی آلودگی مزمن در بیماران تالاسمی و تعیین تیپ‌هایی از ویروس که این گروه با آن آلوده هستند، انجام گرفت.

مواد و روش‌ها

در یک مطالعه توصیفی، ۱۲۰ بیمار تالاسمی anti-HCV مثبت در دو شهر تهران و آمل بررسی شدند. پس از توالی‌یابی محصولات PCR ، تعیین تیپ نمونه‌ها با رسم درخت فیلوژنتیک صورت گرفت. یافته‌ها توسط آزمون‌های کای‌دو، t و دقیق‌فیشر و ۲۲ SPSS تجزیه و تحلیل شدند.

یافته‌ها

نتایج به دست آمده نشان داد ۶۷ (۸/۵۵%) بیمار از نظر RNA ویروس مثبت بودند، از این بیماران ۳۴ (۳/۲۸%) بیمار از تهران و ۳۳ (۵/۲۷%) بیمار از شهر آمل بودند. از ۶۷ سویه ویروس، توانستیم ۶۵ مورد را تعیین تیپ کنیـم. از ایـن نمونه­هـا ۳۵ (۸/۵۳%) بیمـار تیپ  a۱، ۲۰ (۷/۳۰%) بیمار تیپ a۳، ۹ (۸/۱۳%) بیمار تیپb ۱و ۱ (۷/۱%) بیمار با تیپ a۴ آلوده بودند.

نتیجه گیری

اعمال راه‌کارهایی که بتوان بیماران تالاسمی مبتلا به عفونت مزمن در مراکز تالاسمی را شناسایی کرد، ضروری می‌باشد. از آن جایی که تیپ ۱ این ویروس به درمان رایج انترفرون و ریباورین در مقایسه با تیپ‌های ۲ و۳ با درصد پایین‌تری پاسخ می‌دهد، غالب بودن تیپ ۱ در بین بیماران تالاسمی در درمان بیماران دارای اهمیت خاصی است.



صفحه 1 از 1     

فصلنامه پژوهشی خون Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ
The Scientific Journal of Iranian Blood Transfusion Organization - Copyright 2006 by IBTO
Persian site map - English site map - Created in 0.12 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4704