جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای صدیق معروفی

دکتر شهنام صدیق معروفی، دکتر پریسا مرادی مجد، دکتر علی امینی، دکتر جمیله ابوالقاسمی، شهریار مهدی زاده،
جلد ۲۰، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۲ )
چکیده

چکیده
سابقه و هدف
انتقال خون یکی از اجزای حیاتی مراقبت‌های بهداشتی مدرن است اما واکنش‌های نامطلوب به دنبال تزریق این‌ مایع حیات‌بخش ممکن است رخ‌ داده و عامل بیش از یک درصد عوارض جبران‌ ناپذیر گردد. استفاده از چک ‌لیست‌های تزریق خون یکی از راه‌هایی است که برای جلوگیری از این موضوع در سال‌های اخیر به کار گرفته‌شده است. هدف از این مطالعه، بررسی اثر بخشی استفاده از چک‌لیست‌های تزریق خون در کاهش عوارض مرتبط با انتقال خون ، خلاصه کردن تجربیات استفاده از چک‌لیست‌های تزریق خون و اثربخشی آن برای بهبود ایمنی بیماران بود.بود.
مواد و روش‌ها
این مطالعه به‌ صورت مروری انجام شد. پایگاه‌های داده‌ای PubMed ، Science Direct ، MEDLINE ، Scopus ، SID (Scientific Information Databasegoogle scholar Proquest و منابع کتابخانه‌ای با استفاده از کلید واژه‌های چک ‌لیست، تزریق خون، عوارض تزریق خون، پیامدهای بالینی، اثر بخشی و معادل انگلیسی آن‌ها بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۲ مورد جستجو قرار گرفتند.
یافته‌ها
در بررسی اولیه ۲۵۰۰۰ مقاله مورد بررسی قرار گرفت و درنهایت ۱۱ مقاله مرتبط برای تهیه این مقاله مورد استفاده قرار گرفت. تفاوت‌های زیادی در انواع و گویههای تشکیل‌دهنده چک‌ لیست‌های تزریق خون مورد استفاده در نظام‌های سلامت کشورهای مختلف وجود دارد ولی آن چه حائز اهمیت است، وجه مشترک تمامی این چک‌ لیست‌ها است که هدفی جز کاهش عوارض مرتبط با تزریق خون و افزایش ایمنی بیماران نمی‌باشد.
نتیجه گیری
چک‌ لیست‌های تزریق خون نشانگر یک استراتژی نسبتاً ساده و امید بخش می‌باشند که توانستند اثرات مثبتی در جهت افزایش برای افزایش ایمنی بیماران  به‌ وسیله اطمینان از ارائه بهترین شیوه‌های مبتنی بر شواهد و مراقبت ایمن با کیفیت داشته باشند.
 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb