جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای رافت

زهرا آموزشی، سیدمصطفی محسنی‌زاده، داود شرافتی‌فر، دکتر احمد نصیری فورگ، امیر پارسا نصری،
جلد ۱۱، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۳ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  مهم‌ترین هدف از انتقال خون، فراهم نمودن محصولات خونی کافی و کم خطر به منظور رسیدن به بهترین پیامد بالینی است. به همین منظور داشتن دانش و اطلاعات کافی در ارتباط با نگه­داری، آماده­سازی و مصرف فرآورده­های خونی ضروری می­باشد. لذا این مطالعه با هدف تعیین میزان آگاهی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در مورد جنبه­های مختلف انتقال خون در سال ۱۳۹۲ انجام شد.

  مواد و روش‌ها

  در این مطالعه توصیفی- مقطعی، ۱۷۰ نفر از دانشجویان علوم پزشکی انتخاب شدند و پس از جلب همکاری و رضایت آنان، پرسشنامه­ی پژوهشگر ساخته تکمیل گردید. این پرسشنامه، مشتمل بر ۱۳ سؤال دموگرافیک و ۳۹ سؤال آگاهی در مورد اقدامات قبل، حین و بعد از انتقال خون و عوارض، خطرات انتقال خون و آزمایش‌ها بود. داده­ها پس از جمع‌آوری، با استفاده از نرم‌افزار ۱۶ SPSS و آمار توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

  یافته‌ها

  میانگین نمره آگاهی کل دانشجویان در زمینه انتقال خون ۷۴/۵ ± ۹/۱۳ (از ۳۹ نمره) بود که نشان می­دهد آگاهی اکثر آن‌ها در زمینه انتقال خون پایین می­باشد. ارتباط آماری معنا­داری بین متغیرهای دموگرافیک و آگاهی دانشجویان از انتقال خون مشاهده نشد.

  نتیجه گیری

  در کل، این بررسی نشان‌دهنده بسیار پایین بودن سطح آگاهی دانشجویان گروه‌های مختلف تحصیلی در مورد ابعاد مختلف انتقال خون بود. بنابراین جهت بهبود این روند پیشنهاد می­گردد، مبحث انتقال خون به عنوان واحدی جداگانه برای دانشجویان با توجه به استانداردهای لازم و به روز ارایه گردد.

   


میلاد رافت، محمد شکاری، الهام نامجو، فریبا یزدی، دکتر کیانوش ملک زاده،
جلد ۱۷، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۹ )
چکیده

چکیده
سابقه و هدف
تالاسمی یک نقص ژنتیکی در ساخت زنجیره‌های هموگلوبین است. با شناسایی ناقلین و تشخیص قبل از تولد، می‌توان از بروز بیماری تالاسمی ماژور پیشگیری نمود.
مورد
زوج جوان ساکن بندرعباس، خانم ۲۳ ساله با MCV:۶۳fL; MCH:۱۹; HbA۲:۳,۹ و آقا ۲۵ ساله با HbF:۳۶,۴؛ HbA۲:۲,۱ ؛ MCH:۳۲ و MCV:۹۴Fl جهت مشاوره پیش از ازدواج به مرکز ژنتیک و تشخیص پیش از تولد بندرعباس مراجعه نمودند.
نتیجه‌گیری
جهش نادرCD۱۳۹ (AAT→GAT) ، سبب جایگزینی آسپارتیک اسید به جای آسپاراژین در اسید آمینه ۱۳۹ و بروز نوعی هموگلوبین بنام Hb Geelong می‌گردد. این مورد اولین گزارش Hb-Geelong در ایران می‌باشد به نظر می‌رسد که این جهش بر پایداری مولکول هموگلوبین تاثیر گذاشته، ولیکن پاتولوژیک نبوده و تظاهرات فنوتیپی شبیه به تالاسمی مینور b+ دارد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb