جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای دکتر شهین شریفی

دکتر جهانگیر احمدی، حمیدرضا قلی زاده، ربابه فارسه، دکتر شهین شریفی،
جلد ۲، شماره ۶ - ( زمستان ۱۳۸۴ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  علی‌رغم پیشرفت‌هایی که در زمینه جمع‌آوری، تهیه و ذخیره پلاکت‌های کنسانتره به‌وجود آمده است، عفونت باکتریایی ناشی از انتقال پلاکت‌های آلوده هنوز هم به‌عنوان یک مشکل جدی در طب انتقال خون مطرح می‌باشد. در این مطالعه آلودگی باکتریایی پلاکت‌های متراکم تهیه شده در مرکز انتقال خون تهران به‌وسیله کشت میکروبی بررسی شده است.

  مواد وروش‌ها

  مطالعه انجام شده توصیفی بود. تعداد ۷۷۰۰ نمونه پلاکتی، در محیط‌های بلادآگار و ائوزین متیلن‌بلو کشت و پس از ۴۸ ساعت، در ۳۷ درجه سانتی‌گراد بررسی شدند. در صورت رشد کلونی، نوع باکتری با استفاده از آزمون‌‌های افتراقی مشخص گردید. همچنین نمونه‌ها هم‌زمان به محیط تیوگلیکولات منتقل و در طول ۷ روز از لحاظ کدورت و تغییر رنگ بررسی شدند. در صورت ایجاد تغییر، به محیط‌های بلادآگار و ائوزین متیلن‌بلو انتقال یافتند و در نهایت میزان آلودگی و نسبت باکتری‌های آلوده‌کننده تعیین شد. از۷۷۰۰ نمونه، سه‌چهارم (۵۷۷۵ نمونه) فقط از کورد کیسه و یک چهارم (۱۹۲۵ نمونه) از کیسه و کورد آن برداشته شد.

  یافته‌ها

  از ۷۷۰۰ نمونه پلاکتی کشت داده شده، ۱۴ نمونه (۱۸/۰%) آلوده تشخیص داده شد. بنابراین میزان آلودگی ۱ در ۵۵۰ پلاکت آزمایش شده به‌دست آمد. با توجه به این که در موارد وجود آلودگی در کیسه، کورد مربوط به آن نیز آلوده بوده است، لذا تفاوتی در نمونه‌گیری از کورد یا کیسه مشاهده نمی‌شود. باکتری‌های استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس (۴ مورد)، استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس (۲مورد)، آسینه‌توباکتر (۵ مورد) و باسیلوس (۳ مورد) از نمونه‌ها جدا شدند.

  نتیجه گیری

  نتایج نشان دادند که انجام آزمایش غربالگری در مراکز انتقال خون و یا بیمارستان‌ها برای تشخیص آلودگی میکروبی در پلاکت‌های کنسانتره، قبل از مصرف ضروری است.

کلمات کلیدی: انتقال خون، کنسانتره پلاکتی، آلودگی باکتریا یی
دکتر مازیار غفوری، لیلا مستعان صفت، دکتر شهین شریفی، دکتر لادن حسینی گوهری، دکتر زهره عطارچی،
جلد ۲، شماره ۷ - ( زمستان ـ ويژه‌نامه سلامتي خون ۱۳۸۴ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  افتراق دو کم خونی هیپوکرومیک میکروسیتیک شایع، یعنی کم خونی فقر آهن و تالاسمی مینور نیازمند آزمایش‌های تخصصی و پر هزینه است که در مناطق کم جمعیت در دسترس نمی‌باشند. چند شاخص مشتق از پارامترهای اصلی شمارش سلول برای غربال بیماران کم خون معرفی شده‌اند و در این‌جا مقایسه می‌شوند.

  مواد وروش‌ها

  مطالعه انجام شده از نوع مقطعی بود. چهار شاخص England ، Mentzer ، Shine و MDHL برای ۱۱۰ بیمار تالاسمی مینور اثبات شده و ۶۱ بیمار با کم خونی فقر آهن محاسبه شد. با استفاده از تحلیل منحنی‌های ROC بهترین سطوح آستانه هر شاخص برای دست‌یابی به بالاترین حساسیت ممکن در شناسایی بیماران تالاسمیک انتخاب شد و حساسیت‌ها و ویژگی‌ها محاسبه و مقایسه شد.

  یافته‌ها

  شاخص Mentzer با حساسیت ۹/۹۰% و ویژگی ۳/۸۰% بهترین شاخص در شناسایی بیماران تالاسمیک محسوب می‌شود.

  نتیجه گیری

  به نظر می‌رسد که می‌توان به طور گسترده از شاخص Mentzer با هزینه کم برای غربالگری بیماران با کم خونی هیپوکرومیک میکروسیتیک استفاده کرد و آزمایش‌های ژنتیک، الکتروفورز هموگلوبین و اندازه‌گیری سطوح آهن سرم، فریتین و TIBC را تنها در مراکز ارجاعی و برای بیماران غربال شده و مشکوک درخواست نمود و هزینه‌های بهداشت عمومی را کاهش داد.

کلمات کلیدی: تشخیص افتراقی، تالاسمی مینور، کم خونی فقر آهن

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb