جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای خوانساری

محمدرضا محمدی مرام، دکتر احمد قره باغیان، دکتر احمدرضا باغستانی، بهاره وحیدیان فر، دکتر علیرضا عبداللهی، الهام رازانی، مریم خوانساری،
جلد ۱۶، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۸ )
چکیده

چکیده
سابقه و هدف
آنتی‌بادی‌های متفاوتی وجود دارند که منجر به بروز واکنش‌های تزریق خون مرتبط با سیستم ایمنی می‌شوند. هدف از این مطالعه یافتن فراوانی آلوآنتی‌بادی‌های مرتبط با گروه خونی در بیماران نیازمند تزریق خون بود.
مواد و روش‌ها
در یک مطالعه توصیفی به روش سرشماری، در طول سال ۱۳۹۶، بیماران مراجعه‌کننده به بیمارستان امام خمینی(ره) تهران از نظر حضور آنتی‌بادی علیه آنتی‌ژن‌های گروه خونی غربالگری شدند. سپس هویت آنتی‌بادی‌ها در بیماران تعیین و در انتها آلوآنتی‌بادی‌های تشخیص داده شده براساس گروه خونی اصلی ABO و Rh تقسیم بندی شدند.
یافته‌ها
تعداد ۳۰۶۵۹ بیمار(۵۹% مؤنث و ۴۱% مذکر، با دامنه سنی۸۵-۱ سال) مورد مطالعه قرار گرفتند. از بین ۳۰۶۵۹ بیمار، ۱۲۳ نفر(۴/۰%) غربالگری آنتی‌بادی مثبت داشتند. شایع‌ترین آلوآنتی‌بادی‌ها عبارت بودند از anti-E(۷/۳۱%)، anti-K (۸/۳۰%) و anti-D (۶/۱۴%). هم چنین از ۴۳۶۴ بیمار بخش زایمان، ۲۰ نفر(۴۶/۰%) غربالگری آلوآنتی‌بادی مثبت داشتند.
نتیجه گیری
براساس نتایج، anti-E و anti-K شایع‌ترین آلوآنتی‌بادی‌ها می‌باشند که این موضوع می‌تواند در تصمیم‌گیری جهت ذخیره‌سازی فرآورده‌های خونی با گروه خونی نادر مفید باشد. هم چنین در بررسی آلوآنتی‌بادی‌های شایع در این مطالعه در بیماران بخش زایمان، نکته چشمگیر این مسئله است که تجویز رگام در بیماران بخش زایمان جهت پیشگیری از بیماری همولیتیک نوزاد و جنین به تنهایی ممکن است کافی نباشد، بلکه آلوآنتی‌بادی‌های دیگر نیز باید مورد توجه قرار گیرند.
کلمات کلیدی: ناسازگاری گروه خونی، آلوآنتی‌بادی‌ها، اتوآنتی‌بادی‌ها، بیماری همولیتیک نوزادی، واکنش‌های انتقال خون
 

محمدرضا محمدی مرام، دکتر احمد قره باغیان، دکتر علیرضا عبداللهی، مریم خوانساری،
جلد ۱۷، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۹ )
چکیده

چکیده
سابقه و هدف
آلوآنتی‌بادی‌های ایجاد شده در حین تزریق خون، اغلب در بین افرادی که نیازمند دریافت مزمن فرآورده خونی می‌باشند، هم‌چون تالاسمی شایع است. در مطالعه حاضر، با تمرکز بر بیماران تالاسمی، فراوانی آلوآنتی‌بادی‌های ناخواسته گروه خونی در این بیماران را مورد بررسی قرار دادیم.
مواد و روش‌ها
در یک مطالعه توصیفی، طی مدت یک سال(۱۳۹۷-۱۳۹۶)، ۳۰۵ بیمار تالاسمی مراجعه‌کننده به بیمارستان امام خمینی(ره) تهران از نظر حضور آنتی‌بادی علیه آنتی‌ژن‌های گروه خونی غربالگری شدند. سپس هویت آنتی‌بادی‌ها در این بیماران به کمک روش آماری تمایل مرکزی تعیین و بررسی شد.
یافته‌ها
تعداد ۳۰۵ بیمار(۸/۵۳% مؤنث و ۲/۴۶% مذکر، با دامنه سنی ۳۸-۴ سال) مورد مطالعه قرار گرفتند. از بین ۳۰۵ بیمار، ۷ نفر(۳/۲%) غربالگری آنتی‌بادی مثبت داشتند. شایع‌ترین آلوآنتی‌بادی‌ها عبارت بودند از anti-K (۶ نفر، ۷/۸۵%) و anti-E (۲ نفر، ۵۷/۲۸%). هم‌چنین ۲ نفر از این بیماران(۵۷/۲۸%) دارای آلوآنتی‌بادی دوگانه anti-K و anti-E بودند.
نتیجه گیری
بر اساس نتایج این مطالعه، anti-K و anti-E شایع‌ترین آلوآنتی‌بادی‌ها در جامعه تالاسمی مورد مطالعه می‌باشند. از این مطلب احتمالاً می‌توان در راستای فراهم‌سازی سریع‌تر و راحت‌تر واحدهای خونی سازگار جهت این جامعه بهره برد. هم‌چنین جهت بیماران مولتی ترانسفیوز هم‌چون تالاسمی، می‌توان فنوتیپ بیماران را از نظر گروه های خونی مهم Kell و Rh پیش از شروع درمان مورد بررسی قرار داد.
 

ماندانا شیردره، سید محمد پارسا خوانساری، دکتر فاطمه امیری، پریسا رکابی زاده،
جلد ۱۹، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۱ )
چکیده

چکیده
سابقه و هدف
پلاکت‌ها به عنوان کوچکترین سلول‌های خونی با نقش کلیدی در هموستاز و انعقاد خون شناخته می‌شوند. امروزه با افزایش مطالعه‌های بالینی، نقش آن‌ها در فرآیند رگزایی و شرایط پاتولوژیک هم‌چون تومورزایی مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مطالعه، بررسی نقش پلاکت در رگزایی در شرایط فیزیولوژیک، پاتولوژیک و تومورزایی بود. 
مواد و روش‌ها
در این مقاله مروری ساده، مقالات در پایگاه Pub med ، Google scholar و جستجوگر Google با استفاده از کلمات کلیدی مناسب جستجو شدند. با بررسی ۱۲۱ مقاله مربوط به پلاکت ها، رگزایی و تومور در سال‌های اخیر، نقش پلاکت‌ها در فرآیند رگزایی و تومورزایی مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته‌ها
پلاکت‌ها منبعی از وزیکول‌ها گرانول‌های پلاکتی و فاکتورهای رشد، مولکول‌های چسبندگی و گیرنده‌ها و میکروRNA هستند که به دنبال فعال شدن پلاکت آزاد می‌شوند. هم‌چنین پلاکت‌ها دارای هر دو نوع فاکتورهای رگزایی و ضد رگزایی می‌باشند که بسته به نوع محرک عمل می‌کنند. از طرفی این فاکتورها در شرایط استرس‌زای محیطی هم‌چون تشکیل تومور تغییر یافته و منجر به افزایش رشد و متاستاز تومور می­شوند.
نتیجه گیری
باتوجه به عملکرد گسترده پلاکت‌ها در فرآیندهای هموستاز، انعقاد، التهاب، ترمیم، رگزایی و تومورزایی و با درک مکانیسم‌های تنظیم‌کنندگی آن‌ها در تشکیل عروق و توسعه تومورها، می‌توان از آن‌ها در توسعه و بهبود روش‌های درمانی بیماری‌ها استفاده کرد.

 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb