جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای خسروپور

دکتر فاطمه سادات مهدویانی، دکتر ایرج احمدی عراقی، دکتر محمد خلیلی، لادن خسروپور، حمید امیائی، علیرضا مرادآبادی، شیما عباسی، مصطفی خلیلی،
جلد ۱۶، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۸ )
چکیده

چکیده
سابقه و هدف
تزریق خون و فرآورده‌ها در مراقبت‌های پزشکی، یکی از اصلی‌ترین روش‌های درمانی است اما این کار بدون خطر نیست. بررسی الگوی مصرف فرآورده‌های خون می‌تواند در بهبود مصرف و پیش‌بینی میزان تقاضای آن در آینده کمک‌کننده باشد. در این مطالعه، بررسی الگوی مصرف فرآورده‌های خون در بیمارستان‌های شهر اراک انجام گرفت.
مواد و روش‌ها
در این مطالعه توصیفی- مقطعی، چهار بیمارستان شهر اراک انتخاب و اطلاعات مورد نظر شامل نوع و میزان فرآورده مصرفی و ارتباط آن با ویژگی‌های بیمار از جمله سن، جنس و تشخیص بیماری در ۶ ماه ابتدای سال ۱۳۹۷ جمع‌آوری شد. طبقه‌بندی بیماری‌‌ها بر اساس طبقه‌بندی بین‌المللی ۱۰-ICD انجام گرفت.
یافته‌ها
    در مجموع چهار بیمارستان مورد بررسی، ۷۳۰۰ بیمار که ۴/۵۴% آن‌ها مذکر بودند ، ۶۹۲۸ واحد RBC ، ۳۸۲۹ واحدFFP  ، ۸۱۹۶ واحد پلاکت تهیـه شـده از خـون کامـل و ۱۷۱ واحد پلاکت آفرزیس دریافت کرده بودند. در هر سه نوع فرآورده مصرفی، بیشترین گروه دریافت‌کننده در رده سنی ۶۴-۴۱ سال (با میانه سنی ۵۴ سال) بودند و نیز بیشترین مصرف RBC ، FFP و پلاکت در بیماران مبتلا به نئوپلاسم بود. میانگین مصرف RBC ۰۵/۲±۹/۱واحد، FFP ۳۵/۲±۷/۲ واحد و پلاکت ۰۵/۴±۷/۳ واحد بود.
نتیجه گیری
یافته‌ها الگوی مصرف فرآورده‌های خون بر اساس سن، جنس و بیماری‌ها را در اراک نشان داد. با توجه به رابطه‌ای که بین میزان مصرف فرآورده‌های خون و الگوی جمعیت شناختی هر منطقه وجود دارد، امکان استفاده از الگوی به دست آمده از این تحقیق، جهت پیش‌بینی و برنامه‌ریزی برای تامین فرآورده‌های خون مورد نیاز این منطقه ممکن خواهد شد.

 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb