جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای حناچی

راشین فروغی اردکان، دکتر پریچهر حناچی، دکتر آزیتا آذرکیوان، دکتر علی عرب خزائلی،
جلد ۲۰، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۲ )
چکیده

چکیده
سابقه و هدف
تزریق خون به عنوان درمان حیات­بخش بیماری تالاسمی، عوارضی هم‌ چون انباشته شدن آهن در غدد درون‌ریز را به­ دنبال دارد. در بدن هیچ راه دفع مؤثری برای آهن اضافی وجود ندارد، در نتیجه استفاده از شلاته­کننده­های آهن ضروری است. هدف این مطالعه، بررسی شیوع هیپوتیروئیدی و ارتباط آن با میزان بار آهن و نتایج MRI قلبی و کبدی mouseout="msoCommentHide('_com_۱')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_۱','_com_۱')">[A۱] به عنوان روش نوین تشخیص رسوب آهن و درمان آهن­زدایی بود.
مواد و روش‌ها
این مطالعه مقطعی روی ۲۳۲ بیمار بتا تالاسمی ماژور و اینترمدیا درمانگاه تالاسمی بزرگسال تهران در سال ۱۴۰۰ که به روش نمونه­گیری آسان انتخاب شدند، mouseout="msoCommentHide('_com_۲')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_۲','_com_۲')">[A۲] انجام شد. مقایسه سطح سرمی هورمون­های تیروئیدی و فریتین با آزمون­های کای‌دو، تی مستقل، من­ویتنیmouseout="msoCommentHide('_com_۳')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_۳','_com_۳')">[A۳]  و کروسکال والیس، توسط نرم­افزار ۲۶ SPSS انجام شد.
یافته‌ها
شیوع هیپوتیروئیدی در بیماران با میانگین سنی ۰۲/۹ ± ۷۹/۴۰ سال، ۶/۲۷% به دست ­آمد و هیچ ارتباط معناداری میان ابتلا به هیپوتیروئیدی و فریتین و هم‌چنین رسوب آهن قلبی و کبدی یافت نشد. سطح هورمون TSH در مردان به طور معناداری بالاتر از زنان بود (۰۱/۰ p=). اکثر بیماران از داروهای آهن­زدای ترکیبی استفاده می­کردند ولی نوع دارو در هیچ­ یک از دو گروه بیمار تفاوت معناداری نداشت.
نتیجه گیری
به نظر می‌رسد اضافه بار آهن در ابتلا به هیپوتیروئیدی مؤثر باشد اما لزوماً موجب آن نمی­شود. علی­رغم درمان آهن­زدایی، این عارضه هنوز یکی از مشکلات اساسی است. پیشنهاد می­شود در مطالعه‌های بعدی میزان بار آهن و درمان آهن­زدایی، قبل و بعد از شروع کم­کاری تیروئید در نظر گرفته شود.
 

mouseout="msoCommentHide('_com_۱')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_۱','_com_۱')">


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb