جستجو در مقالات منتشر شده


۶ نتیجه برای جمشیدی

دکتر علیرضا تقی‌خانی، دکتر عباس امیرجمشیدی،
جلد ۲، شماره ۶ - ( زمستان ۱۳۸۴ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  تشخیص و درمان صدمات مغزی ناشی از ضربه از شایع‌ترین اقدامات جراحان اعصاب است و روش‌هایی که بتواند چه از نظر تشخیصی و چه از نظر درمانی در نتیجه درمان موثر باشد بسیار مورد توجه می‌باشند. یکی از عوامل مؤثر درصدمات ثانویه‌ای که متعاقب ضربه‌های سر حادث می‌شوند تغییرات ایجاد شونده در فاکتورهای انعقادی خون هستند. هدف از این مطالعه سنجیدن تغییرات فاکتورهای انعقادی خونی در جمعیت مراجعه‌کننده به اورژانس جراحی مغزواعصاب بیمارستان سینا و ارتباط آن‌ها باتغییرات تصویربرداری‌ها و نتیجه نهایی درمان می‌باشد. این مطالعه یک بررسی براساس داده‌های بیمارستانی بوده و به‌نظر می‌رسد برای اولین بار در مورد بیماران ایرانی انجام گرفته است.

  مواد و روش‌ها

  این مطالعه به روش آینده‌نگرانجام شده و اطلاعات مربوط به ۳۰۰ بیمار ضربه سر که همگی به‌صورت متوالی (consecutive) در بخش جراحی مغزواعصاب بیمارستان سینا پذیرفته شده بودند، شامل بر تغییرات فاکتورهای انعقاد خون (زمان پروترومبین، زمان ترومبوپلاستین، شمارش پلاکت‌ها)، تغییرات سطح هوشیاری، صدمات همراه وارده به‌مصدومین، تغییرات رویت شده در رادیوگرافی‌ها و سی‌تی‌اسکن بیماران وارد مطالعه گردیده‌اند.

  یافته‌ها

  یافته‌ها نشان دادند که درگروه بیماران با ضربه سر شدید (severe head injury) اختلالات انعقادی بیشتری در مقایسه با گروه‌های دیگر ضربه سر دیده شد و در بیمارانی که در سی‌تی‌اسکن ایشان تغییرات چشم‌گیر مانند شیفت خط وسط ناشی از لهیدگی ، ادم و یا هماتوم دیده می‌شود، تغییرات آزمایش‌‌های انعقادی به‌صورت معنی‌داری بیشتر از سایرین است. همچنین در بیماران با نتیجه درمان بد (bad outcome) اختلالات انعقادی بیشتری دیده می‌شود و این تغییرات در سیستم انعقادی را می‌توان به‌عنوان یک عامل مؤثر در پیش‌آگهی بد بیماران ضربه سر در نظر گرفت.

  نتیجه گیری

  تغییرات ایجاد شده در فاکتورهای انعقاد خون در بیماران ضربه سر میتواند عامل بسیار موثری در نتیجه درمان این بیماران باشد.

کلمات کلیدی: پیش آگهی، آزمایش‌‌های انعقادی خون، سی‌تی‌اسکن، ضربه سر
ملیحه روزبهانی، حسن جمشیدیان، اسماعیل محمودی، اصغر عرشی،
جلد ۱۵، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۷ )
چکیده

چکیده
سابقه و هدف
رگ‌زایی به تشکیل عروق خونی جدید از عروق موجود اطلاق می‌شود. رگ‌زایی یک رویداد مهم در انواع فرآیندهای فیزیولوژیکی مانند رشد جنین، چرخه ماهیانه، تولید مثل و ترمیم زخم است. هم چنین در تعدادی از فرآیندهای پاتولوژیکی مانند تومور، بیماری چشم، رتینوپاتی، نفروپاتی دیابتی و چاقی دارای نقش مرکزی است. رگ‌زایی توسط ترکیبی از عوامل رشد و محرک‌های رگ‌زایی هدایت و توسط گروهی به همان اندازه متنوع از مهارکننده‌های رگ‌زایی، تعدیل می‌شود.
مواد و روش‌ها
به دلیل اهمیت فرآیند رگ‌زایی در ایجاد بیماری‌های وابسته به آن، در این مقاله مروری به بررسی ابعاد مختلف فرآیند رگ‌زایی و مکانیسم‌ها و عوامل مربوط به آن و هم چنین مطالعه‌های پیرامون آن‌ها که بالغ بر ۵۰ مقاله می‌باشد، پرداخته شده است. برای جستجوی مقاله‌ها از پایگاه‌های خارجی و داخلی مورد اطمینان نظیر NCBI و SID استفاده شد.
یافته‌ها
بر اساس کارهای اخیر از چندین آزمایشگاه، واضح است که فرآیندهای رگ‌زایی و بیماری‌های مرتبط با ایجاد رگ، نه تنها نتیجه تولید نامحدود فرم‌های طبیعی و غیر طبیعی از واسطه‌های محرک رگ‌زایی است بلکه نتیجه کمبود نسبی مولکول‌های مهارکننده رگ‌زایی نیز می‌باشد. به طور کلی، این فرآیند تحت تاثیر عوامل مختلف بوده و دربرگیرنده یک سری رخدادهای سلولی از قبیل مهاجرت، تکثیر و تمایز سلول‌های اندوتلیال و در نهایت تشکیل عروق، بلوغ و بازسازی نهایی آن‌ها است.
نتیجه گیری
فاکتور کلیدی و مؤثر در تکثیر و مهاجرت سلول‌های اندوتلیال که اساس تشکیل هر رگ جدیدی می‌باشد، فاکتور رشد اندوتلیوم عروقی است. رگ‌زایی درمانی شامل مهار رگ‌زایی غیر طبیعی در مواردی مثل تومورها و تحریک رگ‌زایی در بیماری‌های ایسکمی مثل ایسکمیک قلبی و یا بیماری‌های عروق محیطی است.

 

دکتر عصمت نوشادی، اصغر عرشی، اسماعیل محمودی، حسن جمشیدیان، مینا دهقانی سامانی، دکتر رسول هاشم زهی، مهدی فدایی،
جلد ۱۶، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۸ )
چکیده

چکیده
سابقه و هدف
بیوژنز میتوکندری یک چرخه پیچیده است که شامل هماهنگی بین بیان ژن‌های میتوکندری و ژن‌های هسته‌ای، سپس ورود محصولات به اندامک و تداوم گردش این چرخه می‌باشد. نقص میتوکندری و یا نقص در هر یک از مسیرهای درگیر در بیوژنز میتوکندری، می‌تواند منجر به بیماری‌های تحلیل برنده شود و گاهاً نقش مهمی در فرآیند پیری داشته باشد.
مواد و روش‌ها
به دلیل اهمیت ارتباط میتوکندری با عواملی از جمله پروتئین‌های ماتریکس، چرخه سلولی و تکامل، در این مقاله مروری به بررسی ارتباط میتوکندری با این عوامل و هم چنین مطالعه‌های پیرامون آن‌ها که بالغ بر ۵۲ مقاله می‌باشد، پرداخته شد. برای جستجوی مقاله‌ها از پایگاه‌های خارجی و داخلی مورد اطمینان نظیر NCBI و SID استفاده شد.
یافته‌ها
تغییرات و جهش‌ها در میتوکندری در اکثر فرآیندهای مولکولی و بیماری‌های مهم از جمله سرطان شایع است اما این جهش‌ها منجر به غیرفعال شدن میتوکندری نمی‌شوند، بلکه بیوسنتز و بیوانرژتیک آن را تغییر می‌دهند و منجر به تغییر در مسیرهای ارسال سیگنال، رونویسی و حتی ساختار کروماتین می‌گردند. بررسی این ارتباطات به شناخت و درمان بیماری‌هایی مانند سرطان کمک می‌کند.
نتیجه گیری
میتوکندری مهم­ترین منبع تامین انرژی سلول است و آسیب میتوکندری، سبب ایجاد اختلال در فعالیت چرخه‌های سلولی شده و میزان تولید انرژی کاهش و تولید رادیکال­های آزاد افزایش پیدا می­کند. بیوژنز میتوکندری یکی از روش­های دفاعی سلول در برابر استرس اکسیداتیو است که نقش محافظتی برای سلول دارد.
کلمات کلیدی: میتوکندری، بیوژنز، DNA
 

لیلا جمشیدی، دکتر مجید وحیدیان رضازاده، دکتر شیلا نایبی فر، دکتر محمد علی مولوی،
جلد ۱۹، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۱ )
چکیده

چکیده
سابقه و هدف
فعالیت ورزشی می­تواند تغییرات هماتولوژیک مختلفی ایجاد کرده و بر شاخص­های خونی تأثیرگذار باشد؛ در این میان تمرینات یوگا یکی از کاربردی­ترین تمرینات در این زمینه می­باشد. لذا پژوهش حاضر با هدف مقایسه تمرینات آسانا و پرانایاما بر شاخص­های هماتولوژیک زنان کوهنورد انجام شد.  
مواد و روش‌ها
این تحقیق از نوع نیمه تجربی با طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون و دو گروه تجربی انجام شد. به همین منظور ۱۶ کوهنورد زن سالم با دامنه سنی ۲۰ تا ۴۵ سال به صورت تصادفی در دو گروه تمرینات پرانایاما و آسانا تقسیم شدند. دستورالعمل تمرینی شامل ۸ هفته(۳ جلسه در هفته) تمرینات آسانا و پرانایاما بود. در انتهای تمرینات، شاخص‌های هماتولوژیک مورد سنجش قرار گرفتند. داده‌های حاصل با استفاده از آزمون تجزیه و تحلیل کوواریانس در سطح ۰۵/۰ p< تحلیل شدند.
یافته‌ها
بین دو گروه تنها در شاخص تعداد گلبول‌های قرمز(آسانا: ۷۶/۰±۶۹/۵، پرانایاما: ۶۲/۰ ± ۸۶/۴) تفاوت معنادار مشاهده شد به طوری که در گروه آسانا نسبت به پرانایاما افزایش داشت(۰۱۵/۰ p=.) در سایر شاخص‌ها (MCH ، MCV ، MCHC ، لوکوسیت‌ها، میزان هموگلوبین و درصد هماتوکریت) تفاوت آماری معناداری مشاهده نشد.
نتیجه گیری
بین تمرینات آسانا و پرانایاما اختلاف چندانی در شاخص‌های هماتولوژیک مشاهده نشد. احتمالاً از آن جا که تمرینات آسانا خود با ریتم تنفس و دم و بازدم همراه است، در تاثیرگذاری بر مقادیر هماتولوژیک مشابه با پرانایاما بوده است. ولی از آن جا که شدت تمرین در گروه آسانا بیشتر از گروه پرانایاما بوده است در تعداد گلبول‌های قرمز برتری نسبی، نسبت به تمرینات پرانایاما مشاهده شد.

مرضیه شفیعی دارافشانی، دکتر کهین شاهانی پور، ریحانه شمس‌فر، حسن جمشیدیان،
جلد ۲۱، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۳ )
چکیده

چکیده
سابقه و هدف
عوامل متعددی از جمله آلودگی باکتریایی و ضایعه ذخیره پلاکت، مدت زمان ذخیره و ماندگاری پلاکت‌های جمع‌آوری شده را به ۳ تا ۵ روز محدود می‌کند. مواد آنتی‌اکسیدان اثر چشمگیری در بهبود شرایط ذخیره‌سازی و عملکرد پلاکت‌ها دارند. هدف این مطالعه، بررسی تاثیر ترکیبات آنتی‌اکسیدانی ال-کارنیتین، رسوراترول و ویتامینC   بر مدت زمان نگهداری پلاکت‌ها بود.
مواد و روش‌ها
در این مطالعه تجربی، ۶ کیسه کنسانتره پلاکت تهیه شده در سازمان انتقال خون استان اصفهان انتخاب گردید. هر کیسه بـه دو گروه کنترل و گروه آزمایش تقسـیم شد و اثر آنتی‌اکسیدانی ترکیبات فوق‌الذکر در دو غلظت ۵۰ و ۱۰۰ میلی‌مولار بر میزان مالون دی‌آلدئید(MDA) ، فعالیت آنزیم لاکتات دهیدروژناز (LDH)، میزان هیدروژن پراکسید (H۲O۲) و تغییرات  pHدر روزهای ۰، ۳ و ۵ بررسی شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار GraphPad Prism نسخه ۸ و آزمون‌های واریانس یک‌طرفه استفاده شد.
یافته‌ها
غلظت ۱۰۰ میلی‌مولار نسبت به غلظت ۵۰ میلی‌مولار ترکیبات آنتی‌اکسیدانی، اثر محافظتی بیشتری داشت. هم‌چنین این اثرات در روز پنجم معنادار بود و کاهش میزان مالون دی‌آلدئید و لاکتات دهیدروژناز تحت تاثیر این غلظت از آنتی‌اکسیدان‌ها در جهت بهبود کیفیت پلاکت‌ها بود.
نتیجه گیری
اثر آنتی‌اکسیدان‌های فوق‌الذکر نشان داد که این ترکیبات آنتی‌اکسیدانی، با مکانیسم بیوشیمیایی خاص می‌توانند بر شرایط اکسیداتیو ایجاد شده پس از گذشت حتی ۵ روز اثر گذارند و تخریب پلاکت‌ها را در این بازه زمانی کاهش دهند.
 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb