جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای تقی زاده سروستانی

دکتر برهان مرادویسی، دکتر راضیه تقی زاده سروستانی، دکتر ابراهیم قادری، دکتر فرزاد کمپانی،
جلد ۱۲، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۴ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  تزریق خون باعث عوارض بسیاری در بیماران β تالاسمی ماژور می‌شود. در این مطالعه میزان آهن ذخیره شده در کبد و قلب اندازه‌گیری شده به وسیله MRI T۲* در بیماران تحت درمان با داروی آهن‌زدای دفروکسامین و دفرازیروکس با هم مقایسه شدند.

  مواد و روش‌ها

  در یک مطالعه تجربی، ۵۲ بیمار β تالاسمی ماژور که حداقل از دو سال قبل تحت درمان با دفروکسامین یا دفرازیروکس بودند، وارد مطالعه شدند. در بیماران، MRI T۲* قلب و کبد انجام شد و اضافه بار آهن قلب و کبد بیماران با هم مقایسه شد. داده‌ها توسط نرم‌افزار ۵/۱۱ SPSS و آزمایش‌های آماری من‌ویتنی‌یو و ضریب همبستگی اسپیرمن تحلیل گردید.

  یافته‌ها

  ۲۳ بیمار زن و ۲۹ بیمار مرد بودند. میانگین سن گروه استفاده کننده از دفروکسامین ۱/۷ ± ۷/۱۷ سال و گروه دفرازیروکس ۳/۷ ± ۵/۱۶ سال بود. میانگین مقدار فریتین در گروه دفروکسامین ng/mL ۶۳/۲۰۳۷ ± ۵۷/۲۸۵۷ و در گروه دفرازیروکس ng/mL ۱۸/۱۷۸۹ ± ۴۲/۲۰۶۷ بود. میزان دریافت خون در بیماران mL/kg ۱۵۰ تا ۱۸۰ بود. میانگین زمان آسایش گزارش شده در MRI T۲* کبد در گروه دفروکسامین ۰۷/۲ ± ۲۹/۳ میلی ثانیه و در گروه دفرازیروکس ۳۹/۱۰ ± ۳۷/۳ میلی‌ثانیه بود. میانگین زمان آسایش در MRI T۲* قلب بیماران تحت درمان با دفروکسامین و دفرازیروکس به ترتیب ۶۷/۲۵ ± ۷۳/۱۰ و ۲۷/۱۰ ± ۱/۲۹ میلی‌ ثانیه بود.

  نتیجه گیری

  دفرازیروکس نسبت به دفروکسامین تا حدودی در کاهش آهن کبد و قلب تأثیر بیشتری دارد. هم چنین تأثیر دفرازیروکس در کاهش آهن قلب نسبت به کبد بیشتر است .

   


دکتر برهان مرادویسی، حکیمه صفری، دکتر دائم روشنی، بهزاد خلفی، دکتر راضیه تقی زاده سروستانی،
جلد ۱۴، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۶ )
چکیده

چکیده

سابقه و هدف

بدخیمی­های خونی، شایع‌‌ترین شکل سرطان­های کودکان هستند که حدود ۴۵% از سرطان­های تشخیص داده شده درکودکان را تشکیل می­دهند. اختلالات کروموزومی در بیشتر بیماران مبتلا به لوکمی لنفوبلاستیک حاد یافت می­شود. این اختلالات، اطلاعات با ارزشی در مورد پیش­آگهی بیماری ارائه می‌دهند.

مواد و روش‌ها

این مطالعه به صورت توصیفی مقطعی بر روی تمام کودکان مبتلا به لوسمی حاد مراجعه‌کننده به بخش انکولوژی بیمارستان بعثت سنندج در سال­های ۱۳۸۵ تا پایان شش­ ماهه­ اول ۱۳۹۴، انجام شد. از تمام کودکان مراجعه‌کننده به بخش انکولوژی با تشخیص لوسمی حاد، یک نمونه خون محیطی و آسپیره مغز استخوان تهیه شد و با روش RT-PCR و تعیین کاریوتایپ کروموزومی، انواع اختلالات کروموزومی مشخص ­گردید. داده­ها با آزمون کای‌دو و نرم‌افزار ۵/۱۱ SPSS تجزیه و تحلیل شدند.

یافته‌ها

در بین ۷۵ نفر از بیماران، ۱۲ نوع ژنوتیپ کروموزومی مشاهده شد. بیشترین مقدار مربوط به ژنوتیپ کروموزومی نرمال با ۴۱ نفر(۷/۵۴%) بود. اختلال کروموزومی(۲۱-۱۲) t در ۱۵ نفر(۲۰%) دیده شد که شایع‌ترین اختلال کروموزومی بود. (۱۷-۱۵)t با ۵ مورد(۷/۶%) در رتبه بعدی قرار داشت. تنها اختلال کروموزومی دیده شده در لوکمی لنفوسیت T، اختلال ۲۱ + ،xy ، ۴۷ با فراوانی ۱ نفر بود.

نتیجه گیری

با توجه به نتایج این تحقیق، ۷/۵۴% ازکودکان هیچ نوع اختلال کرومووزمی نداشتند. در مطالعه‌های مختلف نتایج متفاوتی گزارش شده است. با توجه به اهمیت کشف انواع جابه‌جایی­های کروموزومی در تعیین پیش­آگهی کودکان مبتلا به لوسمی، انجام مطالعه‌های بیشتر در این زمینه ضروری است.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb