جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای باقریان

دکتر بهناز زربخش، الهام فرشادی، آرین آریانی کاشانی، دکتر مرتضی کریمی‌پور، دکتر آزیتا آذرکیوان، راضیه حبیبی پورفتیده، دکتر محمد صادق فلاح، دکتر فرشته مریمی، علیرضا کردافشاری، زهرا کائینی مقدم، دکتر حمیده باقریان، دکتر سیروس زینلی،
جلد ۷، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۸۹ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  زوج‌های بسیاری در وضعیت نامشخص از نظر داشتن نقص در ژن‌های تالاسمی وجود دارند که تعیین قطعی این نواقص برای برنامه غربالگری قبل از ازدواج و نیز برای کمک به مشاوره ژنتیک ضروری می‌باشد. در این بررسی افراد مشکوک به آلفا تالاسمی، از نظر جهش‌های مختلف حذفی و غیر حذفی مورد بررسی مولکولی قرار گرفتند.

  مواد و روش‌ها

  در این مطالعه توصیفی، نمونه‌های مشکوک به آلفا تالاسمی با fL ۸۰ MCV< ، pg ۲۷ MCH< ، به همراه سطح آهن و HbA۲ طبیعی از بین مراجعین به انستیتو پاستور ایران به طور تصادفی جدا و مورد بررسی قرار گرفتند. جهش‌های حذفی با روش Multiplex gap-PCR و جهش‌های غیر حذفی با روش ARMS-PCR و تعیین توالی( Sequencing ) بررسی شدند.

  یافته‌ها

  از میان ۱۴۰ نمونه، در ۱۲۶ نفر(۹۰%) جهش در خوشه ژن آلفا گلوبین تعیین شد. در بررسی جهش‌های حذفی، وجود حداقل یک حذف در ۹۹ نفر(۷۱/۷۰%) از افراد نشان داده شد. در بررسی جهش‌های غیر حذفی، حداقل یک جهش نقطه‌ای در ۲۷ نفر(۲۸/۱۹%) از نمونه‌های فاقد جهش حذفی دیده شد. در مجموع ۹ جهش مختلف در این افراد تعیین شد. شایع‌ترین جهش، حذف ۷/۳ α در ۱۰۰ آلل(۷۱/۳۵%) در مجموع ۲۸۰ کروموزوم مورد بررسی و به دنبال آن جهش غیر حذفی α ۵nt - در ۲۵ آلل(۹۳/۸%) بود.

  نتیجه گیری

  در این مطالعه به دلیل استفاده از روش تعیین توالی، جهش‌های نقطه‌ای در خوشه ژنی آلفا گلوبین فراوانی بیشتری را نسبت به سایر تحقیقات انجام شده توسط دیگر محققین کشور نشان می‌دهد. یافته‌های این مطالعه می‌تواند در برنامه کشوری مهار تالاسمی بسیار مفید باشد.

  کلمات کلیدی : آلفا تالاسمی، جهش‌، PCR ، ایران

 


دکتر فریبا برهانی، سمانه باقریان، دکتر عباس عباس‌زاده، هادی رنجبر، هادی طهرانی، لاله سلیمانی‌زاده،
جلد ۹، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۱ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  برقراری خط وریدی، یکی از رایج‌ترین روش‌های تهاجمی است که منشا استرس‌های جسمی و روانی در کودکان می‌باشد. از آن جا که یکی از مسؤولیت‌های کادر درمانی، مدیریت درد و اضطراب کودکان است، توجه به این امر مهم ضروری می‌باشد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی درد و اضطراب ناشی از کاتتر وریدی در کودکان مبتلا به تالاسمی بود.

  مواد و روش‌ها

  در یک مطالعه توصیفی تحلیلی، ۱۲۰ کودک ۱۲-۶ ساله مراجعه‌کننده به مرکز تالاسمی شهر کرمان در سال‌های ۱۳۸۹-۱۳۸۸ بررسی شدند. پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، مقیاس عددی سنجش درد و مقیاس خود سنجی اضطراب تکمیل شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از آزمون‌های آمار توصیفی(میانگین، انحراف معیار و درصد) و ضریب همبستگی اسپیرمن انجام شد.

  یافته‌ها

  بر اساس نتایج این تحقیق، کودکان درد و اضطراب شدید تا متوسطی را حین تزریق گزارش نمودند و هم چنیـن ارتبـاط مستقیـم و معنـاداری بین میزان اضطراب قبل از تزریق و درد بعد از تزریق مشاهده شد (۰۰۱/۰ p= ).

  نتیجه گیری

  پرستاران نقش مهمی در کنترل درد و اضطراب بیماران به ویژه کودکان دارند، آموزش پرستاران در زمینه کاهش اضطراب کودکان تالاسمی، نقش مؤثری در کاهش درد آن‌ها در زمان تزریق خون دارد.

 



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb