جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای اعتماد

رضا نقویان، محمد امین هنردوست، عارف حسینی، دکتر کامران قائدی، دکتر مسعود اعتمادی‌فر، دکتر محمد حسین نصر اصفهانی، دکتر مزدک گنجعلی خانی حاکمی،
جلد ۱۲، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۴ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  یکی از اساسی‌ترین سلول‌های سیستم ایمنی که در بیماری مولتیپل اسکلروزیس( MS ) دخالت دارد، سلول Th۱۷ می‌باشد که در بسیاری دیگر از بیماری‌های خود ایمن نیز اثرگذار است. اخیراً از میکرو RNA ها در درمان بسیاری از بیماری‌ها استفاده می‌شود. miRNA ها دسته‌ای از RNA های غیر کد شونده به طول ۲۲ تا ۲۵ نوکلئوتید هستند که نقش‌های تنظیمی اساسی در فرآیندهای مختلف سلولی دارند. در این مطالعه با استفاده از پایگاه داده‌های بیوانفورماتیک، تلاش شده است تا miRNA هایی که در مسیر تمایز به Th۱۷ نقش دارند را مشخص نموده و از این طریق کاندیداهایی برای مهار این مسیر و کاهش علایم بیماری به دست آورند.

  مواد و روش‌ها

  مطالعه انجام شده از نوع تئوریکال بیوانفورماتیک است. در این مطالعه از طریق پایگاه داده miRWalk ، میانکنش میان ژن‌های دخیل در تمایز سلول‌های CD۴+ بکر به سلول‌های Th۱۷ با میکرو RNA هایی که تغییرات بیان آن‌ها در بیماری‌های خود ایمن مختلف به اثبات رسیده است، مورد بررسی قرار گرفته و اثر احتمالی چندین miRNA در این مسیر را مشخص کرده است.

  یافته‌ها

  بر اساس نتایج به دست آمده miR-۲۰a/b و miR-۹۳ احتمالاً می‌توانند از طریق مهار القای تمایز به TH۱۷ ، میکرو RNA های کلیدی در جلوگیری از پیشروی علایم بیماری باشند.

  نتیجه گیری

  با توجه به این نتایج می‌توان گفت که miR-۹۳ ، miR-۲۰a و miR-۲۰b با مهار فاکتورهای رونویسی مثل RORC و STAT۳ و... از تمایز به Th۱۷ جلوگیری می‌کند و می‌توان از آن‌ها به عنوان پتانسیل‌های دارویی و درمانی و نیز بیومارکرهای شناسایی بیماری MS استفاده کرد.

 

 


دکتر محمد نوری، دکتر مهتاب مقصودلو، دکتر کوروش اعتماد،
جلد ۱۵، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۷ )
چکیده

چکیده
سابقه و هدف
رسالت اصلی سازمان انتقال خون، تهیه خون و فرآورده‌های سالم وکافی برای بیماران است. اهداکنندگان خون، جهت حفظ سلامت اهداکننده و دریافت‌کننده خون، غربالگری می‌شوند و ممکن است بعضی از داوطلبان به علت نداشتن شرایط مناسب ، از اهدای خون معاف شوند. هدف از این مطالعه، برآورد میزان بازگشت اهداکنندگان بعد از معافیت موقت در مرکز استان آذربایجان شرقی بود.
مواد و روش‌ها
در این مطالعه گذشته‌نگر و کوهورت، اهداکنندگانی که در سال ۱۳۹۲ در شهر تبریز، از اهدای خون معاف موقت شده بودند، به عنوان جامعه هدف انتخاب شدند. اهداکنندگان معاف موقت از نظر علت معافیت دسته­بندی شده، فراوانی معافیت موقت، میزان بازگشت مجدد بعد از معافیت موقت و علل معافیت مورد بررسی قرار گرفت.
یافته‌ها
از کل ۶۶۱۷۶ مراجعه‌کننده، ۲۰% معاف از اهدای خون و ۸۰% موفق به اهدای خون در مراکز شدند. از مجموع افراد معاف شده، ۹۲% معاف موقت بودند. بیشترین علل معافیت موقت در بین مراجعه‌کنندگان به ترتیب مربوط به معاینه­ فیزیکی نامطلوب(۲۵%)، سابقه­ مصرف دارو(۲۳%) و سابقه حجامت یا خالکوبی(۸%) بود. از بین معاف‌شدگانی که برای بار نخست مراجعه کرده بودند، تنها ۵/۱% در طول سه سال بعد از معافیت موقت برای اهدای خون مراجعه مجدد داشتند. این در حالی بود که ۵۴% از اهداکنندگان با سابقه و ۹۴% از اهداکنندگان مستمر، مجدداً مراجعه نمودند.
نتیجه‌گیری
نتایج این مطالعه نشان داد، اهداکنندگان بار اول که معاف از اهدای خون می‌شوند نسبت به اهداکنندگان مستمر و با سابقه معاف شده از اهدا، در آینده برای اهدای مجدد خون کمتر مراجعه می‌کنند.

 

دکتر علیرضا خواجه نجفی، دکتر مهتاب مقصودلو، دکتر کوروش اعتماد،
جلد ۱۶، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۸ )
چکیده

 
چکیده
سابقه و هدف
عدم درخواست خون و فرآورده‌های آن بر پایه راهنمای بالینی توسط مراکز درمانی، یکی از مشکلات شایع مراکز انتقال خون است که توزیع نامناسب فرآورده­های خون، افزایش هزینه­ها و افزایش ضایعات را به دنبال دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش تعرفه‌گذاری فرآورده های خون در میزان درخواست و مصرف خون و فرآورده­های آن در طی دو سال در بیمارستان­های مرکز استان آذربایجان غربی انجام گرفت.
مواد و روش‌ها
این مطالعه از نوع توصیفی و گذشته­نگر بود. جامعه مورد مطالعه شامل تمامی بیمارستان­های سطح شهر ارومیه بودند. میزان درخواست­ها و توزیع خون، پلاکت و فرآورده­های پلاسمایی در زمان دو سال قبل از دریافت تعرفه (از ابتدای آبان ۱۳۹۲ لغایت آخر مهر ماه ۱۳۹۴)، هم‌چنین میزان برگشت فرآورده‌ها جمع­آوری شد. سپس اطلاعات جمع‌آوری شده با اطلاعات دو سال بعد از آغاز تعرفه‌گذاری(از ابتدای آبان ۱۳۹۴ لغایت آخر مهر۱۳۹۶) توسط روش‌های آمار توصیفی و ۲۲ SPSS مقایسه و تحلیل گردید.
یافته‌ها
یافته­های به دست آمده نشان می‌دهد درخواست RBC در سال اول دریافت تعرفه ۵/۰% و در سال دوم ۶/۷% کاهش داشته است. درخواست پلاکت نیز در سال اول و دوم پس از دریافت تعرفه به ترتیب ۹/۳% و ۶/۱۰% کاهش داشته است. درخواست فرآورده‌های پلاسمایی در سال اول ۷% کاهش ولی در سال دوم شروع تعرفه ۴/۹% افزایش داشته است.
نتیجه گیری
نتایج تحقیق نشان داده، ارزش­گذاری خدمات سازمان انتقال خون منجر به کاهش درخواست خون و فرآورده‌های آن در مراکز درمانی شهر ارومیه شده است.
 

دکتر پیمان اعتمادفر، دکتر ارسلان عزیزی، دکتر جان محمد ملک زاده، دکتر مژگان صقازاده، عذرا سادات اسماعیلی، محمد پارسیان، دکتر فریبا راد،
جلد ۲۱، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۳ )
چکیده

چکیده
سابقه و هدف
مصرف آهن‌زداها برای بیماران بتا تالاسمی ماژور امری ضروری و حیاتی است. این مطالعه با هدف تعیین عوارض و علائم بالینی و آزمایشگاهی مونوتراپی و درمان ترکیبی آهن‌زداها در بیماران بتا تالاسمی ماژور شهر یاسوج انجام شد.
مواد و روش‌ها
در مطالعه مقطعی- توصیفی- تحلیلی حاضر، ۱۰۳ بیمار مبتلا به بتا تالاسمی ماژور شهر یاسوج طی سال‌های ۱۴۰۱-۱۴۰۰ مورد ارزیابی قرار گرفتند. پس از جمع‌آوری اطلاعات دموگرافی، بالینی و آزمایشگاهی بیماران، نتایج به صورت میانگین ± انحراف معیار و درصد گزارش شدند. درجه اختلاف آماری بین نسبت‌ها با استفاده از آزمون کروسکال- والیس با استفاده از ۲۰ SPSS انجام شد.
یافته‌ها
میانگین سن بیماران ۳۴/۸ ± ۷۴/۲۴ سال بود. ۴/۵۴ درصد (۵۶ n=) جمعیت مورد مطالعه را مردان و ۶/۴۵ درصد (۴۷ n=) را زنان تشکیل دادند. میانگین فریتین در بین گروه‌های مختلف مطالعه از نظر آماری تفاوت معناداری داشت (۰۲۸/۰ p=). بیمارانی که دفروکسامین مصرف می‌کردند، بیشترین میانگین فریتین سرم را نشان دادند (۳۳۹۷ ± ۵/۵۹۲۵ نانوگرم) و بیمارانی که دفروکسامین را به همراه دفریپرون یا دفرازیروکس مصرف می‌کردند نسبت به مصرف دفروکسامین به تنهایی، میانگین فریتین پایین‌تری داشتند (به ترتیب۲۵۶۰ ± ۳۳۴۸ و ۳۳۲۲ ± ۴۲۶۹ نانوگرم). در پی مصرف آهن‌زداها، ۶/۴۷ درصد بیماران (۴۹ n=) بدون عارضه بالینی و ۴/۵۲ درصد (۵۴ n=) دارای حداقل یک عارضه بودند.
نتیجه گیری
نتایج مطالعه نشان داد، دفروکسامین می‌تواند به صورت ترکیبی با داروهای خوراکی تأثیر بسیار زیادی در کاهش رسوب آهن و میزان فریتین سرم داشته باشد.

 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb