جستجو در مقالات منتشر شده


۱۴ نتیجه برای اسلامی

دکتر فردین فتحی، دکتر محمدرضا باغبان اسلامی‌نژاد، محمدباقر خادم عرفان، دکتر تاکا یوکی آساهارا،
جلد ۳، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۸۵ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  مغز استخوان بالغین حاوی رده‌ای از سلول‌های پیش ساز بوده که این سلول‌ها قابلیت متمایز شدن به سلول‌های اندوتلیال بالغ را دارا می‌باشند. به این سلول‌ها ، سلول‌های پیش‌ساز اندوتلیال (EPC) گفته‌‌می‌شود. مطالعه‌های بالینی به منظور به‌کارگیری سلول‌های EPC جهت تولید عروق جدید در ارگان‌های ایسکمیک شروع شده‌است. در این پژوهش سلول‌های EPC از خون محیطی انسان جداسازی شده و با استفاده از روش لیپوفکشن ترانسفکت شدند.

  مواد و روش‌ها

  مطالعه انجام شده از نوع تجربی بود. ابتدا کل سلول‌های تک‌هسته‌ای از خون محیطی جداسازی شده سپس در محیط کشت پایه سلول‌های اندوتلیال و دیش‌های پوشیده شده با فیبرونکتین ، کشت داده شدند. در روز هفتم ، سلول‌هایی را که از طریق اتصال به کف دیش‌ها قادر به رشد و تکثیر بودند ، تریپسینیزه کرده و از ارزیابی‌های ایمونوسیتوشیمی و مولکولی ، جهت تأیید ماهیت اندوتلیالی آن‌‌‌ها استفاده شد. سپس دو روش الکتروپوریشن و لیپوفکشن جهت ترانسفکشن آن‌ها به‌کار گرفته شد.

  یافته‌ها


  نتایج به‌دست آمده از این پژوهش نشان داد که سلول‌های جداسازی شده بر روی سطوح پوشیده شده با فیبرونکتین رشد می‌کنند و در روز هفتم علاوه بر این که قادر به جذب AC-DIL (Acetylated low density lipoproteins) هستند ، ژن‌های CD۳۱ ، CD۳۴ ، KDR ، VECAM-۱ و Tie-۱ را بیان نموده و پاسخ‌شان به آنتی‌بادی بر علیه آنتی‌ژن‌های CD۳۱ ، CD۳۴ ، KDR و لکتین مثبت است. همچنین سلول‌ها با استفاده از روش لیپوفکشن ترانسفکت شدند .

  نتیجه گیری

  از یافته‌های این پژوهش می‌توان نتیجه گرفت که سلول‌های EPC انسانی در روز هفتم ، ژن‌های مورد مطالعه را بیان می‌کنند و این سلول‌ها با استفاده از روش لیپوفکشن هر چند با کارایی پایین ترانسفکت می‌شوند.

  کلمات کلیدی: سلول‌های پیش ساز اندوتلیال ، جدا سازی، لیپوفکتین ، الکتروپوریشن


فردین فتحی، محمدرضا باغبان اسلامی‌نژاد، بهزاد احسن، مسعود علاسوند، محمد جعفر رضایی، لیلا پیر مرادی، تاکا یوکی آساهارا،
جلد ۳، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۸۵ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  سلول‌های P۱۹cl۶ یکی از ساب کلون‌های سلول‌های P۱۹ است که اخیراًَ جدا سازی شده است. این سلول‌ها بیشتر ویژگی مزودرمی دارند و قادرند بدون تشکیل جسم شبه رویانی به سلول‌های قلبی تمایز یابند. پژوهش حاضر به منظور بررسی کارایی اکسی توسین در تمایز سلول‌های P۱۹cl۶ به سلول‌های قلبی در دو حالت تک لایه(مونولایر) و جسم شبه رویانی و نیز تولید سلول‌های قلبی ضربان‌دار و نشاندار شده با پروتئین فلورسنت انجام شد.

  مواد وروش‌ها

  مطالعه انجام شده از نوع تجربی بود. ابتدا سلول‌ها به دو شکل مونولایر و جسم شبه رویانی تحت تاثیر اکسی توسین با غلظت ۷-۱۰× ۱ مول و در گروه کنترل مثبت تحت تاثیر DMSO با غلظت ۱ درصد قرار گرفتند. سپس روند القای تمایز سلول‌ها به سلول‌های قلبی با انجام ارزیابی‌های مورفولوژیک و ایمونوسیتوشیمی بررسی شد. در ادامه پژوهش، پلاسمید pEGFP-C۱ با استفاده از الکتروپوریشن به داخل سلول‌‌های بنیادی P۱۹cl۶ ترانسفکت شده و از اکسی توسین جهت تمایز سلول‌های نشاندار شده به سلول‌های قلبی استفاده شد.

  یافته‌ها

  مشاهدات انجام شده در این تحقیق نشان داد در گروه آزمایش، اجسام شبه رویانی تهیه شده از سلول‌ها تحت تاثیر اکسی توسین به سلول‌های قلبی تمایز پیدا کردند در حالی که سلول‌های کشت داده شده به صورت مونولایر قادر به تمایز به سلول‌های قلبی نبودند. در گروه کنترل سلول‌ها به هر دو شکل مونولایر و جسم شبه رویانی تحت تاثیر DMSO به سلول‌های قلبی تمایز یافتند. در بخش دوم پژوهش، سلول‌های P۱۹cl۶ به کمک الکتروپوریشن با کارایی بالا با ژن پروتئین فلورسنت سبز تحت تاثیر اکسی‌توسین ترانسفکت شده به سلول‌های قلبی ضربان‌دار تمایز پیدا کردند. ارزیابی‌های مورفولوژیک و ایمونوسیتوشیمی به عمل آمده ماهیت سلول‌های قلبی را تایید کرد.

  نتیجه گیری

  آن چه از این پژوهش می‌توان نتیجه گرفت این است که هنگام به کارگیری اکسی توسین، تشکیل جسم شبه رویانی جهت تمایز سلول‌های P۱۹cl۶ به سلول‌های قلبی ضروری است و نیز این سلول‌ها پس از ترانسفکت شدن با ژن پروتئین فلورسنت سبز، قادرند به سلول‌های قلبی ضربان‌دار تمایز یابند. لذا این سلول‌ها مدل مناسبی جهت مطالعات مبتنی بر پیوند سلولی در مدل‌های آزمایشگاهی بیماری قلبی می‌باشند.

  کلمات کلیدی : تمایز سلولی، سلول‌های قلبی، اکسی توسین، سلول‌های بنیادی، P۱۹

 


دکتر محمدرضا باغبان اسلامی‌نژاد، لیلا تقی‌یار، سحر کیانی، عباس پیریایی،
جلد ۴، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۸۶ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  سلول بنیادی مزانشیمی، کاندید مناسبی برای درمان انواع بیماری از جمله ترمیم ضایعات غضروف مفصلی محسوب می‌شود و تلاش‌های زیادی در جهت کاربردی کردن استفاده از این سلول‌ها، در حال انجام است. در همین راستا، در مطالعه حاضر سلول‌های بنیادی مزانشیمی مغز استخوان موش NMRI ، در داخل ژل آلژنیت کشت شد و با تضعیف سیستم ایمنی رت، در زیر پوست آن پیوند گردید تا پتانسیل تمایز به غضروف آن در محیط in vivo بررسی شود.

  مواد و روش‌‌ها

  مطالعه انجام شده از نوع تجربی بود. در این مطالعه موش‌های NMRI با سن تقریبی ۶-۴ هفته کشته و سلول‌های مغز استخوان آن‌ها با تراکم ۵۰۰ سلول در سانتی‌متر مربع در ظروف ۶ خانه کشت شدند. با انجام دو پاساژ متوالی، جمعیت خالصی از سلول‌های فیبروبلاستی مزانشیمی ظاهر شد. دو میلیون سلول مزانشیمی پاساژ دو، در یک میلی‌لیتر محلول آلژنیت معلق شد و ژل حاوی سلول به کمک محلول کلرید کلسیم به حالت ژل در آمد و به صورت زیر پوستی به رت پیوند شد. برای اجتناب از رد پیوند، رت‌ها به طور روزانه داروی سایکلوسپورین دریافت کردند. ۵ هفته پس از پیوند، ژل‌ها از محل پیوند خارج شد و از لحاظ تمایز به غضروف با روش‌های ایمونوسیتوشیمی(رنگ‌آمیزی تولوئیدن بلو)، RT-PCR و میکروسکوپ الکترونی بررسی شدند.

  یافته‌‌‌ها

  پس از پنج هفته محل پیوند به آرامی باز شد. بر روی ژل‌های پیوند شده بافت همبند و چربی پر از عروق خونی تشکیل شده بود. رنگ‌آمیزی تولوئیدن بلو برش‌های تهیه شده از ژل‌های حاوی سلول نشان داد که سلول‌ها در درون ژل در داخل ساختارهای شبه لاکونا واقع شده‌اند و مورفولوژی بیضی شکل دارند. نتایج RT-PCR نشان داد که، مارکرهای غضروفی از جمله mRNA کلاژن تیپ II (مارکر غضروف هیالین)، X (مارکر کندروسیت‌های هیپرتروفه در آغاز استخوان‌سازی) و اگریکان به میزان زیادی تولید شده است. بررسی برش‌های ظریف نشان داد که سلول‌ها دارای شبکه آندوپلاسمی خشن فراوان و متسع هستند و در خارج آن‌ها ماتریکس خارج سلولی رشته‌ای ترشح شده است.

  نتیجه گیری

  سلول‌های مزانشیمی کشت شده در داخل ژل آلژنیت، پس از پیوند زیرپوستی،‌ به سلول‌های غضروف هیالین، که در آن نشانه‌ای از آغاز فرآیند استخوان‌سازی وجود دارد، تمایز می‌یابند.

  کلمات کلیدی: سلول‌های بنیادی مزانشیمی، آلژنیت، پیوند

 


دکتر محمدرضا باغبان اسلامی نژاد، لیلا روحی، دکتر سید محمود عرب نجفی، دکتر حسین بهاروند،
جلد ۵، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۸۷ )
چکیده

چکیده
سابقه و هدف
در دستورالعمل‌های رایج جداسازی و تکثیر سلول بنیادی مزانشیمی، استفاده از سرم جنینی گاو(FBS) به عنوان مکمل محیط کشت، اجتناب ناپذیر است. این در حالی است که سرم جنینی گاو در انسان ایمونوژنیک بوده و به هنگام پیوند خطر انتقال عفونت را با خود به همراه دارد. لذا به دنبال یک جانشین مناسب برای سرم جنینی گاو، در مطالعه حاضر، تاثیر پلاسمای تهیه شده از خون محیطی بر رشد سلول‌های بنیادی مزانشیمی بررسی شده است.
مواد وروش‌ها
مطالعه انجام شده از نوع تجربی بود. سلول‌های مغز استخوان تهیه شده از استخوان‌های دراز موش صحرایی، از کشت اولیه تا پاساژ سوم با استفاده از محیط کشت حاوی FBS و پلاسمای تهیه شده از خون محیطی موش صحرایی کشت شدند و حاصل هر مرحله از کشت که در اصل به ترتیب سلول‌های پاساژ اول تا چهارم محسوب می‌شوند، از لحاظ میزان دو برابر شدگی جمعیت سلولی، توان زیستی و تکثیر سلولی به ترتیب با روش‌های شمارش سلولی، آزمایش MTT و رسم منحنی رشد اندازه‌گیری شد. سلول‌های حاصل از کشت اولیه از لحاظ کلون‌زایی نیز بررسی شدند. هر مطالعه ۱۰ بار تکرار شد و میانگین نتایج، مقایسه‌ آماری شد. در پایان سلول‌های پاساژ سوم از لحاظ پتانسیل تمایز به استخوان و چربی با روش رنگ‌آمیزی اختصاصی RT-PCR بررسی شدند.  
یافته‌ها
سلول‌های کشت شده در پلاسما از لحاظ مورفولوژی، تقریباًَ یک دست دوکی شکل بودند در حالی که در کشت سلول‌های گروه FBS ، تعدادی سلول غیر دوکی شفاف نیز مشاهده شد. در مجموع، از لحاظ دو برابر شدگی جمعیت سلولی و آزمایش MTT ،‌سلول‌های گروه FBS به طور معنی‌داری وضعیت بهتری داشتند ولی تفاوت‌ها در سلول‌های حاصل از پاساژ سوم از لحاظ آماری معنی‌دار نبود. در منحنی رشد، در طول دوره کشت، طول و شیب فازهای نمودار در دو گروه مشابه بود ولی گروه FBS ، رشد بیشتری از خود نشان داد. سلول‌های گروه پلاسما تعداد بیشتری کلون تولید کردند ولی اندازه این کلون‌ها در مقایسه با سلول‌های گروه FBS کمتر بود. سلول‌های هر دو گروه به راحتی به دودمان‌های آدیپوژنیک و استئوژنیک تمایز یافتند. زیرا سلول‌ها به ترتیب با اویل‌رد و آلیزارین رد رنگ‌ شدند و ژن‌های PPAR-gama ، PPAR-alpha و C/EBP-alpha برای چربی و استئوکلسین و استئوپونتین برای استخوان بیان شد.
 نتیجه گیری
روی هم رفته می‌توان گفت که پلاسما به عنوان جایگزین سرم گاو قادر است از تکثیر سلول بنیادی مزانشیمی حمایت کرده و توان زیستی آن را حفظ نماید، اگر چه این حمایت، در مقایسه با FBS تا حدودی کمتر است ولی در عوض جایگزین سالمی محسوب می‌شود.
کلمات کلیدی: سلول‌های بنیادی مزانشیمی موش، پلاسما، تکثیر سلولی
 


دکتر آزیتا آذرکیوان، دکتر بشیر حاجی‌بیگی، دکتر محسن نصیری طوسی، دکتر صدیقه امینی کافی‌آباد، دکتر مهتاب مقصودلو، دکتر امیر شادمان، دکتر حجت افرادی، دکتر معصومه السادات اسلامی،
جلد ۷، شماره ۳ - ( پاييز ۱۳۸۹ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  عفونت‌های منتقله از راه خون، یکی از مهم‌ترین عوارض تزریق خون می‌باشد. در این مطالعه بر آن شدیم که با بررسی موارد جدید هپاتیت C در بیماران تالاسمی ، شیوع آن را پس از غربالگری به دست آورده و ردیابی اهداکنندگان را انجام دهیم.

  مواد و روش‌ها

  در یک مطالعه توصیفی، به روش سرشماری بیماران مراجعه کننده به درمانگاه بزرگسال تالاسمی بررسی شدند. مواردی که قبل از سال ۱۳۷۵ آزمایش نداشته و در اولین آزمایش جواب مثبت داشتند، مثبت تلقی نشدند. موارد جدید فقط به مواردی اطلاق شد که در پرونده، قبلاً آزمایش HCV Ab منفی داشته‌اند و در آزمایش‌های بعدی جواب آن‌ها از منفی به مثبت تغییر پیدا کرده بود. ردیابی اهداکنندگان برای موارد مثبت انجام شد. جهت تحلیل نتایج از آزمون کای‌دو و نرم‌افزار ۱۴ SPSS استفاده شد.

  یافته‌ها

  ۳۹۵ پرونده در این مطالعه بررسی شد که ۲۷۴ بیمار تالاسمی ماژور(۴/۶۹%) و ۱۱۰ بیمار تالاسمی اینترمدیا(۸/۲۷%) بودند. ۱۰۹ بیمار مبتلا به هپاتیت C (۵/۲۷%) بودند که از این میان ۲۱ مورد جدید شناسایی شدند. پرونده ۵ بیمار کامل بود که از طریق آن ۵۴ اهداکننده شناسایی شدند. ۳۷ اهداکننده از این ۵۴ نفر(۵/۶۸%)، ردیابی و سلامت آن‌ها تایید شد که ۸۱% این افراد اهداکننده مستمر بودند.

  نتیجه گیری

  در این مطالعه، به تمامی اهداکنندگان دسترسی پیدا نشد و نمی‌توان ادعا کرد که بیماری از طریق اهداکننده به گیرندگان خون منتقل شده است. اما از طرفی باید احتمال انتقال بیمارستانی، انتقال در بین بیماران از طریق وسایل تزریقی و یا از طریق پرسنل پرستاری درگیر تزر یق خون را نیز مدنظر داشت.

  کلمات کلیدی : هپاتیت C ، تالاسمی، عفونت، اهدای خون


دکتر رزیتا غیلیان، دکتر سید حسین حکمتی مقدم، دکتر عبدالحسین فاطمی، حسین اسلامیه، دکتر ماندانا درگاهی،
جلد ۷، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۸۹ )
چکیده

چکیده سابقه و هدف بروسلوز از بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان است. هدف تحقیق حاضر بررسی میزان آلودگی، تعیین تیتر آنتی‌بادی ضد بروسلا و مقایسه حساسیت و ویژگی دو روش رایت و الایزا در اهداکنندگان خون شهرستان یزد بود. مواد و روش‌ها این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی بود که بر روی ۳۰۰ فرد سالم مراجعه کننده به پایگاه انتقال خون یزد به روش غیر تصادفی ساده انجام شد. برای همه افراد مصاحبه، معاینه و آزمایش‌های معمول سرولوژیک تب مالت شامل رایت سریع، رایت لوله‌ای استاندارد و الایزا انجام شد. تحلیل یافته‌ها توسط آزمون‌های کای‌دو و فیشر و نرم‌افزار ۵/۱۱ SPSS صورت گرفت. یافته‌ها از بین ۳۰۰ نفر اهداکننده، ۱۹ نفر(۳/۶٪) تیتر رایت لوله‌ای ۸۰/۱ داشتند(۷/۵٪ از مردان و ۳/۱۴٪ از زنان) و ۱۷ نفر(۷/۵٪) با روش الایزا، آنتی‌بادی ضد بروسلا(IgG) مثبت داشتند. فقط در ۲ مورد (۶/۰ درصد) آزمایش ۲-ME مثبت شد. حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت و ارزش اخباری منفی آزمایش الایزا در مقایسه با رایت به ترتیب ۳/۵% ، ۷/۹۴% ، ۳/۶% و ۷/۹۳% بود. نتیجه گیری اگر ملاک آلودگی به بروسلا را تیتر رایت ۸۰/۱ در نظر بگیریم، آلودگی به بروسلا در اهداکنندگان خون یزد قابل چشم‌پوشی نیست. کلمات کلیدی: بروسلا، اهداکنندگان خون، الایزا، ایران
دکتر آزیتا آذرکیوان، دکتر بشیر حاجی بیگی، دکتر حجت افرادی، دکتر معصومه‌السادات اسلامی، دکتر شراره قاضی‌زاده ، زهرا شابه پور،
جلد ۸، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۰ )
چکیده

 .

  چکید ه

  سابقه و هدف

  تالاسمی، شایع‌ترین کم خونی ارثی در ایران است. با توجه به درمان‌های موجود و آگاهی مناسب از وضعیت بالینی بیماران، تالاسمی دیگر یک بیماری کشنده محسوب نمی‌شود. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت بالینی بیماران با سندرم‌های تالاسمی انجام شد.

  مواد و روش‌ها

  در این مطالعه، ۶۹۵ بیمار مراجعه کننده به درمانگاه بزرگسالان تالاسمی تهران در سال ۱۳۸۷ که پرونده کامل داشتند، به صورت مقطعی مورد مطالعه قرارگرفتند. اطلاعات اولیه دموگرافیک و معاینه‌های بالینی از پرونده آن‌ها استخراج و نیز پارامترهای آزمایشگاهی شامل فریتین و هپاتیت B , C و HIV بررسی شد. اطلاعات با نرم‌افزار۱۶ SPSS و آزمون‌های کای‌دو و پیرسون تجزیه و تحلیل شدند.

  یافته‌ها

  از ۶۹۵ بیمار، ۳۵۸ نفر مرد(۵/۵۱%) و۳۳۷ نفر زن(۵/۴۸%)، ۵۰۱ بیمار تالاسمی ماژور(۷۲%) و۱۷۰ بیمار تالاسمی اینترمدیا(۵/۲۴%)بودند. متوسط سن بیماران ۲۶/۲۶ سال و متوسط سطح فریتین ng/ml ۱۶/۱۷۵۵ بود. ۴۲۳ نفر از کل بیماران(۲/۵۹%) طحال‌برداری شده و ۵/۲۴% بیماران، مبتلا به هپاتیت C بودند. ۶۵۵ بیمار(۲/۹۴%) در مقابل هپاتیت B ایمن بودند که از این تعداد ۵۶۵ نفر(۲/۸۱%) به دنبال واکسیناسیون ایمن شده و ۹۰ نفر(۹/۱۲%) به دنبال ابتلا به هپاتیت B ، HBcAb+ بودند. موردی از HIV گزارش نشد.

  نتیجه گیری

  در مقایسه آماری بین این مطالعه و سایر مراکز، وضعیت درمان بیماران این مرکز در کیفیت مناسبی بود. امروزه با کنترل‌های منظم دوره‌ای و تشخیص‌های زودرس، از عوارض شدید در این بیماران کاسته شده و این بیماران مانند افراد طبیعی در جامعه کار و فعالیت می‌کنند. لذا علاوه بر سلامت جسمی، بر سلامت روح و روان این بیماران نیز باید توجه شود.

 


لیلی منتظری تختی، دکتر حسین اسلامی، دکتر علی محمد مزیدی،
جلد ۱۳، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۵ )
چکیده

چکیده

سابقه و هدف

خون برای ادامه زندگی انسان حیاتی است. با پیشرفت علم و فناوری، نیاز به خون سالم هم چنان اولویت خود را حفظ کرده و هنوز هیچ جایگزین مناسبی برای خون انسانی کشف یا ساخته نشده است. مشارکت افراد در فعالیت‌های اجتماعی از جمله اهدای خون داوطلبانه، تحت تاثیر عقاید، باورها، انگیزه و آگاهی آن‌ها است. بنابراین هدف این پژوهش، ارزیابی دیدگاه اهداکنندگان خون نسبت به تبلیغات سازمان انتقال خون شهر بندرعباس بود که با پرسش از اهداکنندگان، دیدگاه آن‌ها نسبت به تبلیغات این سازمان بررسی شد.

مواد و روش‌ها

این مطالعه توصیفی مقطعی به صورت تصادفی بر روی ۵۰۰ اهداکننده خون در شهر بندرعباس به کمک پرسشنامه صورت گرفت. آنالیز داده‌ها در نرم‌افزار ۱۹ SPSS و با آزمون پیرسون و روش رگرسیون انجام شد.

یافته‌ها

اهداکنندگان در رده سنی بین ۱۸ تا ۶۰ سال قرار داشتند. سن اهداکنندگان رابطه معناداری با نگرش به تبلیغات سازمان انتقال خون نداشت. بین نگرش به اهدای خون و توجه به تبلیغات، رابطه معناداری وجود داشت (۱۴۸/۰ r= ، ۰۰۱/۰ p=). بین مشارکت اجتماعی اهداکنندگان و نگرش به تبلیغات، رابطه معناداری وجود داشت(۱۹۱/۰ r= ، ۰۰۱/۰ p=). بین اعتماد اجتماعی اهداکنندگان و نگرش به تبلیغات رابطه معناداری وجود داشت(۰۹۰/۰ r= ، ۰۴/۰ p=).

نتیجه گیری

۱/۸۱% اهداکنندگان از طریق تبلیغات سازمان اقدام به اهدای خون کرده‌اند که نشان می‌دهد، سهم تبلیغات این سازمان در جذب اهداکننده بسیار زیاد است. در راستای تبلیغات سازمان انتقال خون، تاثیر رسانه‌های فراگیر نظیر تلویزیون بیشتر از سایر رسانه‌ها بوده است.


دکتر آزیتا آذرکیوان، دکتر مژگان شایگان، دکتر معصومه السادات اسلامی، دکتر شراره قاضی زاده، مهندس آوا اشیدری، دکتر علیرضا نارنجیان،
جلد ۱۳، شماره ۳ - ( پاييز ۱۳۹۵ )
چکیده

چکیده

سابقه و هدف

افزایش بار آهن، عارضه مهم تزریق خون مزمن است که نیاز به درمان آهن‌زدایی دارد. یکی از این درمان‌ها دفریپرون () است که اغلب به صورت درمان ترکیبی با دسفروکسامین استفاده می‌شود. اما مهم‌ترین عارضه این دارو، مشکلات گوارشی است و گاهی به قدری شدید است که بیمار قادر به تحمل دارو نمی‌باشد. در این تحقیق، عوارض گوارشی فرم روکش‌دار دارو بررسی شد.

مواد و روش‌ها

در یک مطالعه آینده‌نگر، داروی روکش‌دار برای ۱۰۰ بیمار تالاسمی شروع و عوارض گوارشی آن‌ها برای ۶ ماه بررسی شد. همگی بیماران به علت بار آهن بالا، اندیکاسیون مصرف درمان ترکیبی با دسفروکسامین را داشتند و همگی با فرم قبلی داروی ، عوارض گوارشی شدید نشان دادند. یافته‌ها توسط آزمون‌های t ، کای‌دو و نرم‌افزار ۱۶ SPSS تحلیل شدند.

یافته‌ها

دو بیمار به علت تغییر مکان از مطالعه حذف شدند. از ۹۸ بیمار؛ ۹۱  ماژور و ۷  اینترمدیا، ۳۹  مرد و ۵۹ زن با میانگین سنی ۰۳/۶ ± ۱۶/۲۵ سال بودند. ۴/۶۸% به علت فریتین بالا و ۶/۳۱% به علت مشکلات قلبی اندیکاسیون مصرف دارو داشتند. از ۹۸ بیمار، ۳ نفر(۱/۳ %) به دلیل بروز مجدد حالت تهوع و استفراغ و ۱ نفر به دلیل بروز علایم آرترالژی(۱%) درمان را ادامه ندادند. ۹۴ بیمار(۹۶%) توانستند بدون عارضه گوارشی و با موفقیت درمان را ادامه دادند.

نتیجه گیری

فرم روکش‌دار داروی  L۱ نتایج بسیار خوبی درکاهش عوارض گوارشی داشت وباعث شد که۹۶% بیمارانی که با فرم معمولی این دارو عوارض شدید گوارشی داشتند، با فرم روکش‌دار، توانستند درمان را با موفقیت ادامه دهند. 


آرزو آزادی، دکتر آزیتا آذرکیوان، دکتر فرهاد زمانی، دکتر معصومه السادات اسلامی، دکتر محمدرضا اشراقیان، دکتر کتایون صمیمی راد،
جلد ۱۳، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۵ )
چکیده

چکیده

سابقه و هدف

بیماران تالاسمی به تزریق مکرر خون نیاز دارند و در معرض خطر ابتلا به هپاتیت C هستند. بالا بودن فراوانی این ویروس در جمعیت تالاسمی، عوارض سنگین ناشی از آلودگی با آن و اهمیتی که تعیین تیپ‌ ویروس در درمان آلودگی دارد، از دلایل انجام این تحقیق بود. این مطالعه با هدف شناسایی آلودگی مزمن در بیماران تالاسمی و تعیین تیپ‌هایی از ویروس که این گروه با آن آلوده هستند، انجام گرفت.

مواد و روش‌ها

در یک مطالعه توصیفی، ۱۲۰ بیمار تالاسمی anti-HCV مثبت در دو شهر تهران و آمل بررسی شدند. پس از توالی‌یابی محصولات PCR ، تعیین تیپ نمونه‌ها با رسم درخت فیلوژنتیک صورت گرفت. یافته‌ها توسط آزمون‌های کای‌دو، t و دقیق‌فیشر و ۲۲ SPSS تجزیه و تحلیل شدند.

یافته‌ها

نتایج به دست آمده نشان داد ۶۷ (۸/۵۵%) بیمار از نظر RNA ویروس مثبت بودند، از این بیماران ۳۴ (۳/۲۸%) بیمار از تهران و ۳۳ (۵/۲۷%) بیمار از شهر آمل بودند. از ۶۷ سویه ویروس، توانستیم ۶۵ مورد را تعیین تیپ کنیـم. از ایـن نمونه­هـا ۳۵ (۸/۵۳%) بیمـار تیپ  a۱، ۲۰ (۷/۳۰%) بیمار تیپ a۳، ۹ (۸/۱۳%) بیمار تیپb ۱و ۱ (۷/۱%) بیمار با تیپ a۴ آلوده بودند.

نتیجه گیری

اعمال راه‌کارهایی که بتوان بیماران تالاسمی مبتلا به عفونت مزمن در مراکز تالاسمی را شناسایی کرد، ضروری می‌باشد. از آن جایی که تیپ ۱ این ویروس به درمان رایج انترفرون و ریباورین در مقایسه با تیپ‌های ۲ و۳ با درصد پایین‌تری پاسخ می‌دهد، غالب بودن تیپ ۱ در بین بیماران تالاسمی در درمان بیماران دارای اهمیت خاصی است.


دکتر مریم خیراندیش، دکتر علی اکبر پورفتح اله، دکتر مهتاب مقصودلو، دکتر صدیقه امینی کافی آباد، دکتر سیامک اسدی، دکتر محمد حسین برادران، دکتر اسماعیل پوریانی، دکتر نقی تقوایی، دکتر میر محمد علی حسینی، دکتر سهیلا خسروی، دکتر بابک رضازاده، دکتر ایمان زارعی، دکتر ابراهیم سلطانیان، دکتر سید مرتضی طباطبایی، دکتر امید علی عادلی، دکتر مجتبی قهرمان رضائیه، دکتر محمد سعید کریمیان، دکتر احمد مرادی، دکتر وحید مثمر، دکتر افشین محمدی، دکتر محمد ملک محمدی فرادنبه، دکتر فاطمه سادات مهدویانی، دکتر محمدرضا مهدی زاده، دکتر روح اله میرزایی، دکتر مرتضی نوریان بیدگلی، دکتر احسان روشن روان، دکتر حمیدرضا اسلامی، دکتر مهدی اکبری دهبالایی، دکتر رستم حسن زاده، دکتر مجید زینلی، دکتر محمد حسین کریمی، دکتر عبدالعزیز فقهی، دکتر کرامت ناموری، دکتر مهنوش مهران،
جلد ۱۵، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۷ )
چکیده

ندارد. ندارد. ندارد. ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.ندارد. ندارد. ندارد.

دکتر الهام خلف عادلی، دکتر سید مصطفی علوی، خانم فاطمه اسلامی، دکتر علی اکبر پورفتح اله،
جلد ۱۵، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۷ )
چکیده

چکیده
سابقه و هدف
کم خونی قبل از عمل  به عنوان یک فاکتور خطر برای پیامدهای بالینی ضعیف در انواع مختلف جراحی‌ها گزارش شده است. در این مطالعه فراوانی کم خونی قبل از عمل و ارتباط آن با انتقال خون پیرامون عمل [EK۱] را در  بیماران تحت جراحی قلب، در بیمارستان قلب شهید رجایی مورد بررسی قرار دادیم.
مواد و روش‌ها
در یک مطالعه توصیفی، نمونه آماری شامل ۱۸۱ بیمار بزرگسال بودند که جهت انجام جراحی‌های قلب تحت گردش خون خارج پیکری در بیمارستان قلب شهید رجایی بستری شده بودند. جمع‌آوری اطلاعات بیماران در بازه زمانی آذر ماه ۱۳۹۴تا مرداد ۱۳۹۵ انجام گرفت. فراوانی بیماران کم خون قبل از جراحی محاسبه شد. هم چینن فراوانی انتقال خون در بیماران کم خون با بیماران غیر کم خون مقایسه گردید. جهت تحلیل داده‌ها از آزمون‌های آماری پیرسون، کای‌دو و t-test و نرم‌افزارل ۲۲ SPSS استفاده شد.
یافته‌ها
از مجموع ۱۸۱ بیمار، ۸/۲۹% (۵۴ بیمار) کم خون بودند. از مجموع بیماران کم خون، ۳۳ بیمار(۶۱%) کم خونی خفیف، ۱۴ بیمار(۲۶%) کم خونی متوسط و ۷ بیمار(۱۳%) کم خونی شدید داشتند[EK۲] . فراوانی انتقال خون در بیمـاران کم خون به طور معنـاداری در مقایسه با بیماران غیر کم خون بالاتر بود(۸/۷۷% در مقابل ۳۹%) (۰۰۱/۰ >p).
نتیجه گیری
نتایج این مطالعه نشان داد که در بیمارستان قلب شهید رجایی، کم خونی قبل از عمل فراوانی قابل توجهی در بیماران تحت جراحی قلب داشته و با افزایش نیاز به انتقال خون همراه است. با تصحیح کم خونی بیماران  قبل از انجام اعمال جراحی می‌توان میزان انتقال خون را کاهش داد.

 [EK۱]داور ۲
 [EK۲] اصلاحیه. داور۲. 

ابوالفضل اصغری، دکتر علی اکبر پورفتح اله، دکتر مهتاب مقصودلو، دکتر فاطمه سادات مهدویانی، دکتر بابک رضازاده، دکتر مجتبی قهرمان رضائیه، دکتر مجید زینلی، دکتر محمدرضا مهدی زاده، دکتر عبدالعزیز فقهی، دکتر مهدی اکبری ده بالایی، دکتر نرگس عبیدی، دکتر وحید مثمر، دکتر مرتضی طباطبایی، دکتر سهیلا خسروی، دکتر اسماعیل پوریانی، دکتر پژمان صالحی فر، دکتر محمد ملک محمدی فرادنبه، دکتر محمد حسین برادران، دکتر مرتضی نوریان بیدگلی، دکتر روح اله میرزایی خلیل آبادی، دکتر ابراهیم سلطانیان، دکتر رستم حسن زاده، دکتر میر محمد علی حسینی، دکتر ایمان زارعی، دکتر حمیدرضا اسلامی، دکتر افشین محمدی، دکتر مهنوش مهران، توران محمدی،
جلد ۱۶، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۸ )
چکیده

ندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد نداردندارد ندارد ندارد ندارد

دکتر رسول اسلامی، دیاکو حیدری، عارف مهدی پور، سروه حیدری،
جلد ۱۸، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۰ )
چکیده

چکیده
سابقه و هدف
هدف از این مطالعه، مقایسه تأثیر تمرینات ورزشی مختلف بر میزان فیبرینوژن پلاسما و بررسی پاسخ حاد و مزمن فیبرینوژن به فعالیت ورزشی بود.
مواد و روش‌ها
در یک مطالعه مروری فرا تحلیلی، برای بررسی مطالعه‌های انجام شده در مورد تأثیرات تمرینات ورزشی بر فیبرینوژن، جستجو در پایگاه­های اطلاعاتی پاب­مد، ساینس دایرکت، اسکوپوس، و گوگل اسکولار با کلمات کلیدی مشخص شده بین مقالاتی که طی سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ منتشر شده بودند، انجام گرفت. پس از غربالگری اولیه، بررسی متن کامل و ارزیابی نقادانه­ مطالعه‌ها، مقالاتی که دارای معیارهای ورود به پژوهش بودند، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و در نهایت، ۲۲ پژوهش که شامل ۳۳ کارآزمایی با معیارهای ورود به متاآنالیز بود، تجزیه و تحلیل گردید.
یافته‌ها
نتایج فراتحلیل نشان می­دهد که پاسخ حاد فیبرینوژن به تمرینات ورزشی افزایشی می‌باشد اما این افزایش معنادار نیست. از طرفی پاسخ مزمن فیبرینوژن به تمرینات ورزشی به صورت معناداری کاهشی می­باشد که این کاهش مربوط به تمرینات هوازی و اینتروال با شدت بالا است و پاسخ آن به تمرینات بی­هوازی ناچیز می‌باشد.
نتیجه گیری
به طور کلی می­توان گفت که تمرینات ورزشی می­تواند در تعدیل میزان فیبرینوژن عروق مؤثر باشد؛ در پژوهش‌های مختلف، در پاسخ حاد به ورزش، عدم تغییر و یا افزایش سطح فیبرینوژن پلاسما و در پاسخ مزمن به تمرینات ورزشی، کاهش سطح فیبرینوژن پلاسما گزارش شده است. اگرچه باز هم نیاز به مطالعاتی با کیفیت بالا و حجم نمونه کافی در این زمینه احساس می‌شود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb