«راهنمای نویسندگان مقالات»
مجله علمی انتقال خون ایران توسط مرکز تحقیقات سازمان انتقال خون و انجمن علمی انتقال خون ایران و با مشارکت انجمن های علمی بیهوشی و مراقبت های ویژه ایران ، هماتولوژی ـ انکولوژی کودکان ایران ، هماتولوژی انکولوژی ایران ، ویروس شناسی ،پاتولوژیست های ایران و جامعه جراحان ایران و به صورت فصلنامه و با دسترسی باز پلاتینوم منتشر میشود. هدف از آن انتشار پژوهشهای مرتبط با جذب، آموزش و حفظ اهداکنندگان خون، مصرف خون و فرآوردههای آن و فناوریهای نوین در زمینه ایمونوهماتولوژی و طب انتقال خون میباشد.
مقالات این فصلنامه در بانک های اطلاعاتی داخل کشور (ISC, SID, Magiran, Iranmedex) و خارج کشور (Index Copernicus, CINAHL, EBSCO, IMEMR) نمایه میشود. این نشریه طبق آخرین ارزشیابی کمیسیون نشریات علوم پزشکی کشور(۱۳۹۰) دارای رتبه علمی درجه یک میباشد. محققین و دانشجویان میتوانند از طریق سایت www.bloodjournal.ir به مقالات چاپ شده دسترسی داشته باشند. علاقمندان میتوانند مقالات خود را با رعایت کامل اصول و موارد زیر از طریق وب سایت به دفتر مجله ارسال نمایند. بدین منظور ابتدا باید در وب سایت ثبت نام نموده و سپس نویسنده با استفاده از نام کاربر(Username) و کلمه عبور(Password) به قسمت ارسال مقاله وارد شده، مراحل ذیل را طی نمایند:
-
ورود به وب سایت مجله.
-
ورود به قسمت «ارسال مقاله»
-
تعیین مشخصات کلی مقاله طبق برگه الکترونیک(تعداد نویسندگان، موضوع مقاله، نوع مقاله، زبان مقاله)
-
ورود اطلاعات مقاله طبق برگه الکترونیک
-
عنوان انگلیسی
-
چکیده مقاله انگلیسی(Abstract)
-
کلید واژههای انگلیسی(Keyword)
-
عنوان فارسی
-
چکیده مقاله فارسی
-
کلید واژههای فارسی
-
مشخصات نویسندگان
-
فایل اصلی مقاله(Manuscript). مطابق شرایطی که در قسمت«ارائه متن مقاله و شرایط فنی» گفته خواهد شد.
-
فایل مقاله بدون نام نویسندگان و سازمان متبوع
-
نامه الکترونیک(ایمیل) به طور خودکار به نشانی پست الکترونیک شما ارسال میشود که بیانگر دریافت نسخه اصلی است. توجه کنید که این مرحله به معنی پذیرش مقاله نیست.
-
نویسنده مسئول میتواند با مراجعه به صفحه شخصی خود بر روی وب سایت مجله، از وضعیت فعلی مقاله و پذیرش یا رد آن مطلع شود.
مقالاتی که در این مجله مورد پذیرش قرار میگیرند:
الف- نوع مقاله: مقالات در ۴ قالب زیر در فصلنامه چاپ میشوند:
-
مقالات تحقیقی (Research Article): که باید شامل بخشهای زیر باشند.
عنوان مقاله (فارسی و انگلیسی)، چکیده مقاله (فارسی و انگلیسی) و در حداقل کلمات (سابقه و هدف، مواد و روشها، یافتهها، نتیجهگیری)، کلمات کلیدی، مقدمه، روش کار، یافتهها، بحث، نتیجهگیری و منابع.
-
مقالات مروری (Review Article): شامل بررسی کلی یک موضوع جدید علمی است که از اشخاص مجرب علمی که در این زمینه مطالعه پژوهشی داشتهاند و با ارجاع به حداقل ۳ مقاله از مقالات منتشر شده نویسنده مسئول پذیرفته میشود. مجموع کلمات مقالات مروری نباید از ۵۰۰۰ کلمه بیشتر باشد و تعداد منابع و مراجع ذکر شده نباید از ۵۰ مورد کمتر و از ۱۰۰ مورد بیشتر باشد. اجزای این نوع مقالات شامل چکیده، مقدمه، مقالات و عناوین بررسی شده تحت عنوان مواد و روشها، یافتههای جدید تحقیق و بحث و نتیجهگیری باشد. چکیده این نوع مقالات در واقع جمعبندی نهایی بررسی میباشد. تعداد جداول و اشکال این نوع مقالات نباید از ۶ مورد بیشتر باشد.
-
مقالات گزارش موردی (Case Report): حداکثر ۱۵۰۰ کلمه شامل قسمتهای عنوان، چکیده، گزارش مورد، بحث، نتیجهگیری و منابع است.
-
مقالات کوتاه (Short Communication): میتواند از نوع مقالات پژوهشی، مروری ساختار یافته یا گزارش پیشرفت یک طرح تحقیقاتی (Ongoing research)، به صورت گزارش یافتههای جالب آن باشد. اجزای این گونه مقالات بایستی مانند مقالات پژوهشی اصیل باشد با حجم کمتر و حداکثر در ۲۰۰۰ کلمه تهیه شود.
ب- اصول کلی:
۱- کلیه مقالات باید به زبان فارسی بوده و در نگارش آنها، آیین نگارش فارسی کاملا مراعات گردد. باید از واژگان فارسی به جای لغات بیگانه استفاده کرد. در صورتی که واژه جایگزین فارسی مصطلح نیست میتوان از آوانویسی استفاده کرد.
۲- مقاله نباید قبلا در یکی از نشریات کشور به چاپ رسیده یا هم زمان برای مجلات دیگر ارسال شده باشد که این مسئله باید با تأیید کتبی نویسنده مسؤول باشد به جز موارد زیر که پذیرش نسخه کامل مقاله بلامانع میباشد:
۲-۱) چکیده یا پوستر مقاله در یک همایش علمی ارایه شده باشد.
۲-۲) مقاله به زبان غیر فارسی، در نشریات خارج از کشور منتشر شده باشد. در این موارد الزامی است که مجوز چاپ مجدد مقاله از ناشر گرفته شود و حداقل ۴۰% از نظر محتوای علمی با مقاله اصلی متفاوت باشد.
در تمامی موارد فوق لازم است، مؤلف مراتب را به همراه تصویر خلاصه مقاله، پوستر و یا مقاله به زبان دیگر طی نامهای برای سردبیر ارسال نماید.
۳- نام، نامخانوادگی و رتبه علمی کلیه نویسندگان مقاله هم چنین نقش نویسندگان در مقاله به ترتیب نوشته شود و کلیه نویسندگان مقاله باید از ارسال و چاپ آن مطلع باشند. باید نام نویسنده یا فردی که عهدهدار مکاتبات است، مشخص گردد. مسئولیت حقوقی عدم درج نام و نام خانوادگی سایر محققان در مقالات بر عهده نویسنده مسئول است.
۴- روش نگارش مقالات در این نشریه بر مبنای اصول نگارش مقالات زیست پزشکی که بر اساس مصوبه کمیته بین المللی سردبیران مجلات علوم پزشکی در ونکور به تصویب رسیده است.
۵- اطلاعات هویتی بیماران، نباید در نوشتهها، عکسها و شجرهنامهها منعکس شود؛ مگر آن که این اطلاعات برای مقاصد علمی ضروری باشد و بیمار(با والدین یا قیم او) رضایتنامه آگاهانه را برای انتشار به صورت کتبی امضاء نمایند.
۶- در مقالات ارائه شده به فصلنامه خون بایستی مشخص باشد که نویسندگان رعایت نکات اخلاقی را در بررسیهای بالینی و حیوانی نمودهاند و مقالات ارسالی باید دارای تائیدیه کمیته اخلاق در مراجع ذیصلاح باشند و باید در پایان مقاله قسمت ملاحظات اخلاقی به کد اخلاق آن اشاره شود. هم چنین تمام مقالات کارآزمایی بالینی و مطالعات مداخلهای روی نمونههای انسانی، باید در سایت کارآزمایی بالینی معتبر ثبت شده باشند و شماره ثبت آن در قسمت مواد و روشها ذکر شود.
۷- کلیه اسامی که برای بار اول در متن، جداول و غیره به صورت مخفف درج میشود، باید به شکل کامل در پرانتز آورده شود.
۸- در مواقعی که نمودارهایی از برنامه SPSS یا Excel در متن مقاله در برنامه word ، کپی و paste میشوند، منبع اصلی نمودار به صورت جداگانه و مستقل ارسال گردد تا بتوان تغییرات لازم را در آنها اعمال نمود.
۹- فصلنامه در رد یا قبول و اصلاح مقالات آزاد است و در صورت لزوم، نظرات اصلاحی خود را به اطلاع نویسنده یا نویسندگان میرساند.
۱۰- نویسنده مسئول باید همه وابستگی هایی را که ممکن است به عنوان احتمال ایجاد تعارض منافع تلقی شود بیان نماید. هم چنین در انتهای مقاله به آن موارد اشاره شود.
۱۱- کلیه مقالات پس از دریافت، بلافاصله برای اعضای هیئت تحریریه ارسال میگردد. چنانچه از نظر محتوا و ساختار با ضوابط نشریه همخوانی داشته باشند، جهت ارزیابی برای داوران مجله ارسال خواهد شد و پس از اتخاذ رأی داوران، مقاله در نوبت چاپ قرار گرفته و به اطلاع نویسنده مسئول خواهد رسید. پس از چاپ مقاله، کلیه مدارک مربوط به مقاله حداکثر تا مدت ۶ ماه در دفتر فصلنامه نگهداری میشود.
۱۲- مسئولیت مطالب، نظرات و عقاید مندرج در مقالات به عهده نویسنده مقاله میباشد و حقوق معنوی مقالات برای نویسندگان محفوظ است.
۱۳- جهت ارتقای فعالیتهای پژوهشی داخل کشور، لازم است از مقالات منتشره داخلی مرتبط با موضوع مقاله به عنوان مرجع استفاده گردد.
ج- در تهیه، تنظیم و ارسال مقالات رعایت ترتیب زیر الزامی است:
-
عنوان مقاله باید : مختصر، مفید، شامل عنوان کامل مقاله و در برگیرنده محتوای تحقیق باشد، نام کامل نویسنده یا نویسندگان و سپس آخرین
مدرک تحصیلی، درجه علمی(به صورت MS/ BS/ PhD /MD)، رشته تحصیلی، دانشکده، دانشگاه، شهر و کشور به همراه نشانی کامل پستی، پست الکترونیکی، تلفن و نمابر نویسنده مسؤول نوشته شود. عنوان کوتاه(با حداکثر ۵۰ حرف) مورد نظر نویسنده نوشته شود.
۲- چکیده مقاله:
الف: چکیده مقاله تحقیقی باید حداقل حاوی ۱۵۰ کلمه و حداکثر ۲۵۰ کلمه باشد و شامل سابقه و هدف، مواد و روش کار و چگونگی تجزیه و تحلیل آماری، یافتهها، بحث و نتیجهگیری باشد. ترجمه این چکیده به زبان انگلیسی نیز لازم است. از لحاظ مفهوم، چکیده فارسی و انگلیسی باید معادل هم باشند و در چکیده انگلیسی مجلات فارسی زبان، عنوان مقاله و شناسنامه نویسندگان نیز به انگلیسی باشد، کلمات کلیدی شامل ۳ تا ۱۰ لغت مطابق واژههای MeSH فهرست شده در Index medicus (http://www.nim.nih.gov/mesh/MBrowser.html) در پایان ذکر شود.
ب: چکیده مقاله مروری کمتر از ۳۰۰ کلمه و در صورت امکان دارای ساختار به شکل زیر باشد:
هدف از مرور مقالات ، منابع تحقیق، روشهای انتخابی برای مطالعه شامل تعداد مطالعات انجام شده و معیارهای انتخاب، جمعبندی اطلاعات و یافتهها و نتایج، نتیجهگیری اولیه و کاربردهای بالینی مطالب و استفاده از ۳ تا ۱۰ لغت کلیدی مطابق اصول MeSH باشد.
ج: چکیده مقاله گزارش موردی باید کمتر از ۱۲۵ کلمه و شامل دلایل انتخاب موضوع و هدف، مورد که خلاصهای از یافتههای بالینی، ناهنجاری آزمایشگاهی مهم، روش درمان و نتیجه درمان است، نتیجهگیری که خلاصهای از یافتهها و کشفیات اصلی و علل منحصر به فرد بودن مورد است و استفاده از ۳ تا ۱۰ لغت کلیدی مطابق اصول MeSH باشد.
د: چکیده مقاله کوتاه باید کمتر از ۲۰۰ کلمه و شامل سابقه و هدف، مواد و روشها، یافتهها، نتیجهگیری و ۳ تا ۱۰ لغت کلیدی مطابق اصول MeSH باشد.
۳- مقدمه: بیان هدف تحقیق و چکیدهای از مطالعات و مشاهدات مرتبط با تحقیق که در گذشته انجام شده است.
۴- مواد و روشها: نوع مطالعه، چگونگی انتخاب نمونهها و کنترل آنها، سن، جنس و سایر خصوصیات، روشکار، مواد و ابزارهای آزمایشگاهی مورد استفاده، نحوه تجزیه و تحلیل آماری.
۵- اصول اخلاقی: رعایت موازین اخلاق پزشکی ،گمنام ماندن بیمار و حفظ اسرار وی از جمله مواردی است که می بایست به عنوان یک اصل در نظر گرفته شود . در این ارتباط کد حفاظت از آزمودنی های انسانی که بر گرفته از بیانیه هلسینکی است باید مورد توجه قرار گیرد. کد اخلاق مقاله نیز لزوماً آورده شود.
۶- اصول آماری: روشهای آماری با جزییات کافی ذکر شود، ، کشفیات عددی و خطای اندازهگیری قید شود، عوارض درمان و افراد خارج شده از آزمون مشخص گردد.
۷- یافتهها: یافتههای تحقیق باید به شکل متن، جدول یا نمودار یا تصاویر به ترتیب ارایه شده درمتن باشد، از تکرار مطالب جداول در متن بپرهیزید، توضیحات جداول، نمودارها و تصاویر باید به زبان فارسی باشد و در محل مناسب آورده شود، تعداد جداول و نمودارها حداکثر ۶ مورد و از اندازه cm۱۵×۱۰ بزرگتر نباشد، جداول، نمودارها و اشکال میتوانند در صفحات جداگانه باشند به شرطی که ترتیب ارجاع مشخص باشد.
۸- بحث: یافتههای جدید و مهم باید با یافتههای موجود در منابع مقایسه شود و دلایل قبول و رد آنها مورد بحث قرار گیرد، از تکرار یافتهها خودداری شود، مروری بر مقالات گذشته در این بخش گنجانده شود، محدودیتهای مطالعه باید مورد توجه قرار گیرد، راهکارهای جدید و فرضیههای جدید پیشنهاد گردد، یافتههای جدید با یافتههای پیشبینی شده مقایسه شود.
۹- نتیجهگیری: باید شامل نتیجهگیری نهایی باشد.
۱۰- تشکر و قدردانی: از کلیه افراد یا سازمانهایی که در تدوین مقاله و گردآوری مطالب همکاری نمودهاند در این قسمت تشکر به عمل میآید.
۱۱- منابع: بایستی به ترتیب به کار رفته در متن شماره گذاری و در صفحهای جدا تایپ گردد. نحوه نگارش انواع منابع مطابق با قوانین ونکور به شرح زیر است.
الف- فارسی:
Book:
Pour Mokhtar M, Jalili MA, Heidari M. [Biochemistry of Red Blood cell]. ۱st ed.
Tehran
: IBTO; ۲۰۰۸. p. ۳۹-۴۴.
Article:
Aminabadi N , Shirmohamadi A. Evaluation of Jaws Dimentsion and occlusion of Thalassemic children with permanent Dentition in
Tabriz
Children Hospital
.
Shiraz Univ.
Dent J ۲۰۰۶; ۷ (۱) : ۱۳۸-۱۴۵. [Article in Farsi]
ب- انگلیسی:
Book:
Fauci AS, Braunwald E, Isselbacher KJ, Wilson JD, Martin JB, Kasper DL, et al, editors.
Harrison
’s principles of internal medicine. ۱۴th ed.
New York
: McGraw Hill, Health Professions Division; ۱۹۹۸
Chapter in book:
Porter RJ, Meldrum BS. Antiepileptic drugs. In: Katzung BG, editor. Basic and clinical pharmacology. ۶th ed.
Norwalk
(CN): Appleton and Lange; ۱۹۹۵. p. ۳۶۱-۸۰.
Article:
Russell FD, Coppell AL,
Davenport
AP. In vitro enzymatic processing of radiolabelled big ET-۱ in human kidney as a food ingredient. Biochem Pharmacol ۱۹۹۸; ۵۵(۵): ۶۹۷-۷۰۱.
ج- الکترونیکی:
Garfinkel PE
, Lin E, Goering P. Should amenorrhoea be necessary for the diagnosis of anorexia nervosa? Br J Psych [serial online] ۱۹۹۶ [cited ۱۹۹۹ Aug ۱۷]; ۱۶۸(۴):۵۰۰-۶. Available from: URL:http://biomed.niss.ac.uk.
لازم به ذکر است در صورتی که تعداد نویسندگان بیش از ۶ نفر باشد می بایست واژه et al پس از نام نفر ششم آورده شود.
۱۲- فهرست علائم و اختصارات: از کلمات اختصاری استاندارد به جای کلمات کامل استفاده کنید، تمام کلمات اختصاری غیرمتعارف را زمانی که برای بار اول استفاده میکنید تعریف کنید، کلمات اختصاری را زمانی به کار برید که حداقل ۳ بار آن کلمه در متن تکرار شود.
۱۳- ارسال مقاله: ارسـال مـیتواند از طریـق سرویـس ارسـال الکترونیکـی مقـالات (online submission) بـه آدرس سایـت اینترنتـی فصلنامـه www.bloodjournal.ir انجام شود.
تلفن و نمابر: ۸۸۶۰۱۵۹۹ پست الکترونیکی : sjibtoibto.ir
|