[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو مقالات :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
مؤسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
اخبار و رویدادها::
تماس با ما::
تسهیلات تارنما::
فرم تعهد نامه (الزامی)::
اخلاق و مجوزها::
::
جستجو درتارنما

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات تارنما
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک تخصصی مقالات پزشکی

AWT IMAGE

..
نمایه ها
https://vlibrary.emro.who.int/journals_search/?skeyword=the+scientific+journal+of+iranian+blood+transfusion+organization&country=&subject=&indexing_status=&country_group=&so
..
:: جلد 12، شماره 3 - ( پاييز 1394 ) ::
جلد 12 شماره 3 صفحات 214-207 برگشت به فهرست نسخه ها
مصرف فرآورده گلبول قرمز و برآورد هزینه‌های تلف شده مربوط به کراس‌مچ غیر ضروری
آزیتا چگینی ، علیرضا ابراهیمی ، امیرحسین مقری ، محمد ابراهیمی
تهران ـ ایران ـ صندوق پستی: 1157-14665
واژه‌های کلیدی: کلمات کلیدی : هزینه، کراس ­ مچ خون، انتقال خون
متن کامل [PDF 252 kb]   (1970 دریافت)     |   چکیده (HTML)  (6633 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: انتقال خون
انتشار: 1394/6/11
متن کامل:   (2628 مشاهده)
مصرف فرآورده گلبول قرمز و برآورد هزینه‌های تلف شده مربوط به
کراس‌مچ غیر ضروری
 
آزیتا چگینی1، علیرضا ابراهیمی2، امیر حسین مقری3، محمد ابراهیمی4
 
 
چکیده
سابقه و هدف
درخواست بیش از اندازه گلبول قرمز و عدم مصرف آن باعث تحمیل هزینه به بیمار می­گردد. در ایران هزینه یک واحد خون بین 61000 تا 118000 ریال در سال 2002 و هزینه یک واحد کراس­مچ استاندارد بر اساس تعرفه­های معاونت درمان در سال 2014 برابر 85000 ریال بوده است. هدف از این مطالعه، بررسی مصرف گلبول قرمز و اتلاف هزینه به دلیل کراس­مچ غیرضروری بود.
مواد و روش‌ها
مطالعه گذشته‌نگر حاضر، از آمارهای ماهیانه بیمارستان‌های A ، B ، C و D شهر تهران به مدت سه سال حاوی اطلاعات واحدهای درخواست شده، واحدهای درخواستی کراس­مچ نشده، واحدهای کراس­مچ شده(C)، واحدهای تزریق ‌شده(T)، واحدهای بازگشتی و بررسی نسبت C/T جمع‌آوری شد. هم چنین هزینه تلف شده از کراس­مچ‌های غیر ضروری محاسبه گردید. جهت تجزیه و تحلیل آماری از نرم‌افزار 21 IBM SPSS Statistics  استفاده شد.
یافته‌ها
در این مطالعه مجموع واحد­های خون درخواستی بیمارستان­ها در مدت سه سال برابر 548568 واحد بود که 7/35% کراس­مچ شده و  از بین کل واحد­های کراس­مچ شده، 42% تزریق گردید. 68% از واحدهای کراس­مچ شده از بخش­ها به بانک خون بیمارستان بازگشت داده شد. نسبتC/T  کل برابر 38/2 و نسبت واحدهای تزریق شده به تعداد تخت بیمارستان در یک سال برابر 16 بود. مجموع هزینه­های تلف شده از کراس­مچ غیر ضروری، حدود یک میلیارد تومان بود.
نتیجه گیری
با آموزش و درخواست متناسب خون، مطابق با جداول MSBOS و استفاده از روش­های استاندارد تعیین گروه خون، غربالگری آنتی­بادی و کراس­مچ الکترونیک، می­توان هزینه­های انجام کراس­مچ غیر ضروری را به حداقل رسانید.
کلمات کلیدی: هزینه، کراس­مچ خون، انتقال خون
 
 
 
 
 
تاریخ دریافت : 18/9/93
تاریخ پذیرش : 2 /2 /94
 
 

1- مؤلف مسئول: متخصص بیهوشی ـ استادیار مرکز تحقیقات انتقال خون ـ مؤسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون ـ تهران ـ ایران ـ صندوق پستی:  1157-14665
2- کارشناس ارشد هماتولوژی ـ دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس ـ تهران ـ ایران
3- کارشناس ارشد آمار حیاتی ـ دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس ـ تهران ـ ایران
4- کارشناس بهداشت حرفه‌ای ـ دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ـ تهران ـ ایران
 

مقدمه
    سالانه تقریباً 85 میلیون واحد گلبول قرمز فشرده در جهان برای نجات جان بیماران استفاده می­شود که حدود 15 میلیون آن در آمریکا است(1). هر ساله تزریق خون زندگی 45 میلیون آمریکایی یا به عبارتی بیشتر از 12000 زندگی در روز را نجات می­دهد. از طرفی تهیه و تزریق خون هزینه بالایی را می­طلبد به طوری که بیمارستان­های آمریکا سالیانه 15-10 میلیارد دلار صرف تزریق خون می‌کنند. هزینه هر واحد(پک ‌سل) Pack Cell در سال 2001 در آمریکا حدود 1183-522 دلار بوده است(2). در 600 بیمارستان استرالیا 800 هزار واحد خون در سال 2010 استفاده شده که هزینه تمام شده هر واحد آن 650 دلار بوده است، هم چنین سالانه 8/872 میلیون دلار برای تهیه و تزریق خون و فرآورده­های آن هزینه شده است(3). در انگلستان سال 2000 حدود 898 میلیون پوند برای خون و فرآورده­های خونی هزینه شده است که هزینه یک واحد آن حدود 635 پوند می­باشد(4). در ژاپن سال 2011 حدود 33/5 میلیون نفر خون اهدا کرده­اند که زندگی حدود 2/1 میلیون نفر را نجات داده است(5). بر طبق گفته WHO (World Health Organization)، میزان خون مورد نیاز در جنوب شرقی آسیا حدود 16 میلیون واحد در سال است ولی فقط 4/9 میلیون واحد در سال جمع‌آوری می­شود(6). در هندوستان، سریلانکا و پاکستان ارزش یک واحد پک‌سل به ترتیب 850 ، 3-4 هزار و 1200-1800 روپیه می­باشد که گاهی هزینه هر واحد ممکن است در صورت اورژانسی بودن به 3000 روپیه برسد، هم چنین در بنگلادش ارزش هر واحد پک‌سل حدود 600-500 تاکا می­باشد(7). میانگین هزینه یک واحد خون در ایران برحسب استفاده از انواع اعتبارات در سال 2002، بین 61000 تا 118000 ریال در سال 2002 بوده است (8). هزینه یک واحد کراس‌مچ استاندارد در ایران بر اساس تعرفه­های اعلام شده توسط معاونت درمان در سال 2014 برابر 85000 ریال بوده است.
    استفاده نامناسب از تکنولوژی در پزشکی، فاکتور مهمی در افزایش هزینه­های درمانی است. عوامل مؤثر در افزایش هزینـه مصرف محصولات خونـی شامـل جمع‌آوری خون،
آزمایشگاه، جابه‌جایی فرآورده­ها، تجویز خون و هم چنین خطر انتقال بیماری­های مختلف و هزینه­های درمانی بعد از انتقال بیماری می­باشد که همه موارد مذکور با نظارت بر مصرف صحیح فرآوره­های خونی قابل پیشگیری است(9). دسترسی به فرآورده­های خونی یک مشکل اصلی در انتقال خون می­باشد که به دلیل افزایش تقاضا برای مصرف خون و فرآورده­های خونی، درخواست­های بی­مورد جهت جراحی­های الکتیو و مصرف نشدن درصد بالایی از فرآورده­های درخواستی باعث اتلاف خون و مواد مصرفی در آزمایشگاه می­شود. مطالعه‌هایی که در استرالیا و آمریکا انجام شده‌اند نشان می­دهد که با درخواست صحیح خون و فرآورده­های آن می­توان از هزینه­های اضافی جلوگیری کرد. به کمک روش‌هایی مثل جمع‌آوری آمار بانک خون، آموزش­های منظم و استفاده گسترده از گروه‌بندی و غربالگری آنتی‌بادی در جراحی‌هایی با خطر پایین و رعایت استانداردهای MSBOS (Maximum Surgical Blood Ordering Schedule) می‌توان از کراس‌مچ­های غیرضروری جلوگیری کرد(10).  کراس‌مچ­های غیر ضروری، تزریق خون غیر ضروری و تعداد بالای خون بازگشتی از مشکلات معمول با بالاترین هزینه تلف شده در مصرف خون می­باشند.
    در سال 1975 هنری بورال برای بررسی چگونگی تقاضا و مصرف خون در بخش­های بیمارستانی، شاخص C/T را پیشنهاد کرد که در واقع نسبت واحدهای خون کراس­مچ شده به تعداد واحد­های خون تزریق شده می‌باشد. AABB (American Association of Blood Banks) نسبت C/T را برای بیماران جراحی، کمتر یا مساوی 2 و برای بیماران بالینی نسبت  C/Tرا نزدیک 1 اعلام کرده است(12، 11). در برخی منابع دیگر نیز برای بیماران بالینی نسبتC/T  استاندارد را کمتر از 5/1 ذکر کرده‌اند با این وجود C/T ایده‌آل برابر یک می­باشد و نسبت بیش از 5/2 نشان از کراس­مچ غیر ضروری است و بیان‌کننده این است که کمتر از 40% واحد­های کراس­مچ شده تزریق شده‌اند. WHO ، استاندارد تزریق خون برای هر تخت بیمارستان را 16-6 واحد اعلام کرده است(13).
    هـدف از ایـن مطالعـه، بـررسی مصرف فرآورده گلبول
قرمز در بیمارستان­های A ، B ، C و D به مدت 3 سال متوالی با بخش­های مختلف و برآورد هزینه­های تلف شده هنگام درخواست و مصرف فرآورده بود که در آینده با اتخاذ راه‌حل­های مناسب از اتلاف فرآورده‌های خونی و تحمیل هزینه به سیستم بهداشت و درمان جلوگیری شود.
 
مواد و روش‌ها
    مطالعه انجام‌شده، یک مطالعه گذشته‌نگر بود که اطلاعات آن از فرم‌های میزان مصرف و درخواست خون ارسال‌ شده از بیمارستان‌های شهر تهران به مرکز بازرسی بیمارستانی انتقال خون استان تهران در سال‌های 1389 تا 1391 استخراج شده است. جامعه مورد مطالعه تمامی بیمارستان‌های شهر تهران بودند که اطلاعات مورد نظر این مطالعه را به‌ صورت کامل ثبت کرده‌اند.
    نمونه در این مطالعه چهار بیمارستان از بین تمامی بیمارستان‌ها بودند که هم دسترسی به اطلاعات آن‌ها امکان‌پذیر بود و هم اطلاعات کامل و جامع مورد نظر این مطالعه را داشتند. بیمارستان‌ها شامل بیمارستان خصوصی به‌ صورت دانشگاهی با تخصص قلب 460 تختخوابی(A) و دولتی جنرال 1000 تختخوابی(B)، بیمارستان خصوصی جنرال 150 تختخوابی(C) و خصوصی با تخصص هماتولوژی انکولوژی 100 تختخوابی(D) بودند.
    اطلاعات بیمارستان‌ها در هر سال به‌ صورت ماهانه جمع‌آوری شدند که تعداد واحدهای درخواست شده، تعداد واحدهای درخواستی کراس‌مچ نشده، تعداد واحدهای کراس‌مچ شده و تعداد واحدهای تزریق ‌شده و عودت داده شده از بخش‌های بیمارستـان و میـزان نسبـت C/T محاسبه گردید.
    علاوه بر این میزان هزینه تلف شده حاصل از کراس‌مچ‌های غیر ضروری جهت نشان دادن اهمیت مدیریت صحیح در مصرف فرآورده خونی محاسبه گردید. جهت آنالیز آماری با استفاده از نرم‌افزار 21 IBM SPSS Statistics از آزمون ANOVA و آزمون تعقیبی توکی برای مقایسه دو به دو استفاده شد. معناداری آماری در سطح 05/0 در نظر گرفته شده و میانگین، انحراف معیار و مجموع داده‌ها محاسبه گردید.
یافته‌ها
     در ایـن مطالعـه مجموع واحد­های خون درخواستی در مدت سه سال در چهار بیمارستان A ، B ، C و D برابر 548568 واحد بود که 3/64% از آن (352509 واحد)، واحدهای درخواستی کراس­مچ نشده بودند و 7/35% (196059 واحد) کراس­مچ شده بودند. از بین کل واحد‌های کراس­مچ شده، 42% یعنی 82320 واحد تزریق شده و 8/6% (13254) از واحدهای کراس­مچ شده از بخش‌ها به بانک خون بیمارستان بازگشت داده شده است. نسبتC/T  کل برابر 38/2 و نسبت واحدهای تزریق شده به تعداد تخت بیمارستان در یک سال برابر 16 بود. داده‌هـای حاصـل از هـر بیمارستان به صورت زیر می‌باشد:
    با توجه به اطلاعات جمع‌آوری شده در بیمارستانA  ، در طی سه سال نسبت C/T در محدوده استاندارد بود ولی نسبت واحدهای تزریق شده به تعداد تخت بیمارستان خیلی بالاتر از استاندارد جهانی بود(16-6). درصد واحدهای بازگشتی در این بیمارستان رقم بالایی می­باشد.
    در بیمارستان B طی سه سال نسبت تزریق به تعداد تخت در محدوده استاندارد جهانی بوده ولی نسبت C/T خارج از محدوده استاندارد می­باشد. در بیمارستان C نسبتC/T  و نسبت تزریق به تعداد تخت در محدوده استاندارد هستند. در بیمارستان D نسبت C/T در حالت ایده‌آل مـی­باشد. تعداد واحد­های تزریق شده به تعداد تخت بیمارستان بالاتر از محدوده استاندارد بود(جدول 1).
    بررسی بیمارستان­ها به صورت دولتی و خصوصی نشان داد نسبت C/T در بخش دولتی خیلی بالاتر از محدوده استاندارد بوده که نشان‌دهنده کراس­مچ غیر ضروری است. نسبت واحد­های تزریق شده به تعداد تخت در سال در بخش خصوصی بالاتر از استاندارد جهانی است، تعداد واحد­های بازگشتی در بخش خصوصی چشمگیرتر است (جدول 2). برآورد هزینه آزمایش کراس­مچ روی واحدهای کراس‌مچ شده که مصرف نشده‌اند، بدون در نظر گرفتن هزینه آماده‌سازی و آزمایش­های صورت گرفته روی فرآورده و هزینه­های تلف شده مربوط به پرسنل بانک خون رقم چشمگیری را نشان می­دهد(جدول 3).
 

جدول 1: وضعیت توزیع و انجام آزمایش‌ها و مصرف واحدهای خون در بیمارستان‌های A ، B ، C و D
 
بیمارستان واحدهای درخواستی واحدهای درخواستی کراس‌مچ نشده(%) واحدهای کراس‌مچ شده(%) واحدهای تزریق شده (%)* واحدهای بازگشتی(%) * نسبت C/T نسبت تزریق به تعداد تخت
A مجموع 79411 29035
(6/36)
50376
(4/63)
27188
(54)
12939
(7/25)
- 7/19
میانگین - 57/829 33/1399 22/755 42/359 86/1
انحراف معیار - 792/92 001/217 48/118 064/77 187/0
B مجموع 456265 323463
(9/70)
132802
(1/29)
45339
(1/34)
168
(13/0)
- 1/15
میانگین - 08/8985 94/3688 42/1259 67/4 94/2
انحراف معیار - 383/859 063/394 762/123 76/14 293/0
C مجموع 6755 2
(03/0)
6753
(97/99)
3910
(9/57)
98
(5/1)
- 7/8
میانگین - 06/0 94/192 71/111 80/2 79/1
انحراف معیار - 338/0 76/31 202/27 784/2 422/0
D مجموع 6137 9
(15/0)
6128
(85/99)
5883
(96)
49
(8/0)
- 61/19
میانگین - 25/0 22/170 42/163 36/1 04/1
انحراف معیار - 906/0 08/33 143/31 743/1 027/0
* درصد واحدهای تزریق شده و بازگشتی نسبت به تعداد کل واحدهای کراس‌مچ شده محاسبه شده است.
 
جدول 2: داده‌های بیمارستان‌ها در طول سه سال با تقسیم‌بندی دولتی و خصوصی
 
بیمارستان واحدهای درخواستی واحدهای درخواستی کراس‌مچ نشده(%) واحدهای کراس‌مچ شده(%) واحدهای تزریق شده (%)* واحدهای بازگشتی
(%) *
نسبت C/T نسبت تزریق به تعداد تخت
دولتی مجموع 456265 323463
(71)
132802
(29)
45339
(34)
168
(1/0)
- 1/15
میانگین - 08/8985 94/3688 42/1259 67/4 94/2
انحراف معیار - 383/859 063/394 762/123 761/14 293/0
خصوصی مجموع 92303 29046
(5/31)
63257
(5/68)
36981
(5/58)
13086
(2/14)
- 4/17
میانگین - 02/274 11/592 62/345 29/129 56/1
انحراف معیار - 453/395 109/592 51/302 334/175 458/0
* درصد واحدهای تزریق شده و بازگشتی نسبت به تعداد کل واحدهای کراس‌مچ شده محاسبه شده است.
جدول 3: برآورد هزینه‌های تحمیل شده به سیستم درمانی فقط با انجام آزمایش کراس‌مچ غیر ضروی
 
بیمارستان A B C D دولتی خصوصی مجموع چهار بیمارستان
تعداد کراس‌مچ شده تزریق نشده 23188 87463 2843 13 87463 26276 113739
هزینه تلف شده به دلیل کراس‌مچ غیر ضروری 1970980000 7434355000 241655000 1105000 7434355000 2233460000 9667815000
 

بحث
    با توجه به اهمیت بالای مصرف خون در تغییر وضعیت بیمار، به منظور کمک به درمان بیمار و نیاز بالای جهانی به این فرآورده، نداشتن جایگزین مناسب و عمر پایین فرآورده و هزینه بالا برای تهیه فرآورده سالم، نیاز به مدیریت و برنامه‌ریزی کامل دارد تا بهترین بهره‌برداری صورت گیرد(14). کشورهای مختلف مطالعه‌هایی برای بررسی فاصله خود از استاندارد­های جهانی انجام داده‌اند که معمولاً از اندکس­های C/T و تعداد واحد تزریق شده به تخت بیمارستان استفاده شده است(15). از جمله در یک مطالعه گذشته‌نگر در زیمباوه در یک بیمارستان 1200 تختخوابی با بررسی نحوه مصرف گلبول قرمز، نسبت C/T  و نسبت تزریق به تعداد تخت بیمارستان به ترتیب برابر  1/2 و 7 بود. هم چنین میزان هزینه تلف شده  478434 دلار تخمین زده شد(15). در یک مطالعه به صورت گذشته‌نگر در بیمارستان فیروزگر روی بیماران جهت جراحی­های الکتیو، نسبت C/T برابر 5/21 گزارش شده است(16).
    در این مطالعه در مجموع اندکس C/T چهار بیمارستان­ بالاتر از محدوده استاندارد بود که به دلیل بالاتر بودن نسبت C/T در بیمارستان B می­باشد و نسبت واحدهای تزریق شده به تعداد تخت برابر16 بود که در آستانه محدوده نرمال قرار دارد. در مورد بیمارستان A واحد­های برگشتی از بخش­ها به بانک خون نسبت به بقیه بیمارستان‌ها بالاتر بوده که به دلیل انجام جراحی­های قلب، نیاز اورژانسی بیماران به خون، تقاضای بالای پزشکان، عـدم رعایت استانداردهای MSBOS و کاهش خطرپذیری پزشکان می­باشد. نسبت واحدهای تزریق شده به تعداد تخت بالاتر از استاندارد جهانی بود که نشان‌دهنده تزریق بالاتر از استاندارد است و بیشتر به دلیل تخصصی بودن این بیمارستان و نیاز واقعی بیماران به خون می­باشد. نسبت C/T در محدوده استاندارد بود که در صورت رعایت استانداردهای MSBOS ، بیشتر این مشکلات حل خواهد شد(10).
    در بیمارستان B نسبت C/T بالاتر از استاندارد بود، به دلیل این که 70% واحد­های درخواستی در بانک خون کراس­مچ نشده ولی با این وجود بالاترین میزان C/T را دارد. این نشان‌دهنده عدم رعایت استانداردهای MSBOS هنگام درخواست خون توسط پزشکان می­باشد که با تدوین دستورالعمل و سیاست­های استاندارد به منظور کاهش میزان درخواست خون توسط پزشکان و هم چنین تغییر برنامه­های بانک خون جهت کاهش کراس­مچ غیر ضروری، نسبت C/T را می­توان به حداقل کاهش داد(10). در بیمارستان  Cبه طور کلی عملکرد مساعد بود با این حال تمامی واحد­های درخواستی در این بیمارستان کراس‌مچ شده است که با رعایت یک سری استاندارد­ها بهبود خواهد یافت. در بیمارستان  Dبه دلیل تخصص هماتولوژی انکولوژی و موارد اورژانسی، بیشتر واحدهای درخواستی کراس­مچ شده و تزریق شده مطابق با استاندارد­هاست. در این بیمارستان میزان واحد­های تزریق شده به ازای هر تخت بالاست که به دلیل نیاز بالای بیماران به خون می­باشد ولی با این وجود رعایت استانداردها و تبییـن برنامه­های جدید جهت کاهش میزان واحد­های تزریق شده مؤثر خواهد بود(9).
     نتایج حاصل از این مطالعه نشان می­دهد که بیمارستان‌هایی که جراحی­های اورژانسی دارند، میزان C/T و واحد­های بازگشتی بالایی دارند که بالا رفتن این اندکس‌ها باعث افزایش میزان کراس‌مچ­های غیر ضروری و اتلاف واحد­های خونی و زمان پرسنل بانک خون می‌شود. عدم رعایت استاندارد­های تعریف شده برای مصرف خون، هزینه­های بالایی را چه از نظر اتلاف فرآورده و چه از نظر اتلاف زمان پرسنل و مصرف معرف‌ها، به سیستم درمانی تحمیل می­کند.
    گرچه مقایسه بین بیمارستان­ها به صورت دولتی و خصوصی در این مطالعه به دلیل عدم سازگاری کامل امکان‌پذیر نیست ولی دریک مطالعه در پاکستان عملکرد بخش خصوصی از نظر مصرف خون بهتر از بخش دولتی بوده است به طوری که نسبت C/T در بخش خصوصی برابر 1/1 و در بخش دولتی برابر 7/2 بوده است(13). در این مطالعه در بخش دولتی میزان درخواست‌ها خیلی بالاست و با وجود این که 71% از کل درخواست­ها کراس‌مچ نشده و فقط تعیین گروه خونی شده‌اند که نشان‌دهنده عملکرد مناسب بانک خون بیمارستان می­باشد، با این وجود نسبت C/T مشابه مطالعه انجام شده در پاکستان برابر 97/2 خیلی بالاتر از استاندارد جهانی به دست آمد که نشان‌دهنده میزان کراس­مچ غیرضروری است. در بخش خصوصی نسبت C/T برابر 56/1 بود که نسبت به بخش دولتی مناسب‌تر است و نسبت تزریق خون
به تعداد تخت به دلیل تخصصی بودن بیمارستان
­های D و A خارج از استاندارد است؛ که به دلیل جراحی­های قلبی و بیماری­های هماتولوژیکی و نیاز بیماران به مصرف خون بالا می­باشد.
    میزان هزینه تلف شده با نسبت  C/Tهر بیمارستان رابطه مستقیم دارد و در مجموع در این چهار بیمارستان در طول سه سال، فقط به ازای آزمایش کراس­مچ و بدون در نظر گرفتن ارزش واحدهای خونی تلف شده و زمان تلف شده پرسنل بانک خون حدود یک میلیارد تومان بوده است که مبین هزینه­های چشمگیر تلف شده در سیستم تزریق فرآورده خونی می­باشد.
 
نتیجه‌گیری
    با توجه به مطالب مذکور، اجرای یک برنامه مدیریتی صحیح در بیمارستان­های تهران ضروری است طوری که با آموزش پزشکان و پرسنل درمانی جهت تجویز متناسب فرآورده خونی مطابق با استانداردهای MSBOS هم چنین استفاده از روش­های استاندارد جهت کاهش اتلاف زمان و هزینه­های اضافی با تعیین گروه خون استاندارد و غربالگری آنتی­بادی بیمار و کراس­مچ الکترونیکی، می­توان هزینه­های حاصل از انجام کراس­مچ غیرضروری به منظور کاهش اختلال و آسیب به ذخیره کلی و توزیع خون هم چنین اتلاف فرآورده‌های خونی را به حداقل رسانید.
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Chegini A, Ebrahimi A, Maghari A, Ebraimi M. Evaluation of red blood cell use and the estimation of the wasted costs of unnecessary blood crossmatches. Sci J Iran Blood Transfus Organ 2015; 12 (3) :207-214
URL: http://bloodjournal.ir/article-1-922-fa.html

چگینی آزیتا، ابراهیمی علیرضا، مقری امیرحسین، ابراهیمی محمد. مصرف فرآورده گلبول قرمز و برآورد هزینه‌های تلف شده مربوط به کراس‌مچ غیر ضروری. فصلنامه پژوهشی خون. 1394; 12 (3) :207-214

URL: http://bloodjournal.ir/article-1-922-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 12، شماره 3 - ( پاييز 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه پژوهشی خون Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ
The Scientific Journal of Iranian Blood Transfusion Organization - Copyright 2006 by IBTO
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4645