جلد 12، شماره 4 - ( زمستان 1394 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 339-331 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Safa M, Bashash D, Hamidpoor M. Induction of cell death and decreased cell proliferation in acute promyelocytic leukemia cells (NB4) by caffeine. Sci J Iran Blood Transfus Organ 2016; 12 (4) :331-339
URL: http://bloodjournal.ir/article-1-881-fa.html
صفا مجید، بشاش داود، حمیدپور محسن. القای مرگ سلولی و کاهش تکثیر در سلول لوسمی پرومیلوسیتیک حاد NB4 توسط کافئین . فصلنامه پژوهشی خون. 1394; 12 (4) :331-339

URL: http://bloodjournal.ir/article-1-881-fa.html


تهران ـ ایران ـ صندوق پستی: 63113-19839
چکیده:   (6753 مشاهده)

چکیده

سابقه و هدف

پیشگیری، درمان و کنترل سرطان با استفاده از مواد طبیعی در حال حاضر به عنوان یک استراتژی امیدوارکننده در نظر گرفته شده است. در این خصوص، کافئین که یک آلکالوئید پورینی موجود در گیاهان مختلف از جمله قهوه، کاکائو، کولا و چای می‌باشد، به دلیل مهار چند منظوره سرطان از جمله لوسمی‌ها به تازگی توجه زیادی به خود جلب کرده است.

مواد و روش‌ها

در یک مطالعه تجربی به منظور بررسی اثر کافئین در لوسمی پرومیلوسیتیک حاد، سلول‌های NB4 در غلظت‌های 1، 2 و 4 میلی مولار کافئین کشت داده شد و متعاقباً از آزمون‌های MTT ،Caspase 3  ،BrdU cell proliferation assay  و Quantitative Real-Time PCR جهت بررسی اثر کافئین در القای مرگ سلولی و مطالعه مکانیسم احتمالی آن استفاده شد. آزمون paired student t test و نرم‌افزار 16 SPSS جهت تحلیل داده‌ها به کار رفت.

یافته‌ها

بررسی میزان ساخت DNA و بقای سلولی با استفاده از روش‌های BrdU و  MTT، نشان داد که کافئین میزان تکثیر و بقای سلوهای NB4 را به صورت وابسته به دوز و زمان کاهش می‌دهد. هم چنین نتایج به دست آمده از این تحقیق نشان داد که افزایش دوز کافئین موجب القای فعال شدن آنزیم کاسپاز 3 و افزایش بیان mRNA ژن Bax و p21 می‌گردد.

نتیجه گیری

در مجموع، با توجه به این که مشخص شد کافئین می‌تواند موجب مهار تکثیر و القای آپوپتوز در سلول‌های لوسمی پرومیلوسیتیک حاد NB4 شود، لذا می‌توان چنین نتیجه‌گیری کرد که مصرف کافئین به عنوان ماده‌ای در چای ممکن است یک عامل مفید جهت القای مرگ سلولی این سلول‌های بدخیم در مبتلایان به لوسمی پرومیلوسیتیک حاد عمل کند.

متن کامل [PDF 409 kb]   (1658 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (3668 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: خون و انكولوژي
انتشار: 1394/10/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb