جلد 17، شماره 3 - ( پاییز 1399 )                   جلد 17 شماره 3 صفحات 209-200 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


استاد مرکز تحقیقات انتقال خون ـ مؤسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون
چکیده:   (3111 مشاهده)
چکیده
سابقه و هدف
ویروس لنفوتروپیک سلول T انسانی نوعI  ، با دو بیماری در انسان یعنی لوکمی/لنفوم T بزرگسالان و پاراپارسیس اسپاستیک گرمسیری مرتبط است. حدود 5 تا 10 میلیون نفر با HTLV-1 در سراسر جهان آلوده شده‌اند. به منظور افزایش سلامت خون در گیرندگان و جلوگیری از نتایج کاذب در داوطلبان اهدای خون،  نیاز است روش‌های شناسایی عوامل عفونی، از حساسیت و اختصاصیت بالا برخوردار باشند. هدف از این مطالعه؛ مقایسه آزمایش‌هـای الکتروکمی لومینسانس، وسترن بلاتینگ و PCR ، برای تائید ویروس HTLV-1 بود.
مواد و روش‌ها
این مطالعه تجربی در سال 1397 بر روی  تعداد 66 نمونه(62 مرد و 4 زن) که با کیت الایزا دارای آنتی‌بادی علیه ویروس  HTLV-1بودند و با روش‌های الکتروکمی لومینسانس و وسترن بلات آزمایش شدند، انجام شد. هم‌چنین جهت تشخیص ویروس با روش PCR ، اهداکنندگان خون مجدد فراخوان شدند و نمونه جدید از آنان اخذ شد. پس از استخراج DNA ، آزمایش Nested PCR  با آغازگرهای هر دو ناحیه TAX و LTR انجام شد.
یافته‌ها
در این مطالعه تعداد 8 (1/12%) نمونه از 66 نمونه که با آزمایش الایزا، مجدداً واکنش نشان داده بودند، انتخاب شدند. تعداد 4 (6%) نمونه با روش الکتروکمی لومینسانس، حاوی آنتی‌بادی علیه HTLV-1 بودند. در بررسی با روش‌های وسترن بلات و Nested PCR نیز، همان 4 (6%) نمونه مجدد مثبت شدند.
نتیجه گیری
استفاده از آزمایش‌های الکتروکمی لومینسانس، وسترن بلات و روش  PCRکه در این مطالعه نتایج مشابهی داشتند، برای تایید ویروس HTLV-1 مناسب می‌باشند.
متن کامل [PDF 465 kb]   (1632 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (5122 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ويروس شناسي
انتشار: 1399/7/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.