[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو مقالات :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
مؤسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات تارنما::
فرم تعهد نامه (الزامی)::
اخلاق و مجوزها::
::
جستجو درتارنما

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات تارنما
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها
https://vlibrary.emro.who.int/journals_search/?skeyword=the+scientific+journal+of+iranian+blood+transfusion+organization&country=&subject=&indexing_status=&country_group=&so
..
:: جلد 16، شماره 3 - ( پاییز 1398 ) ::
جلد 16 شماره 3 صفحات 239-228 برگشت به فهرست نسخه ها
تحلیل فقهی ـ حقوقی حق مصرف کننده فرآورده‌های خونی برسلامت
احسان علی اکبری* ، امین امیرحسینی
استادیار دانشکده اهل بیت ـ دانشگاه اصفهان ـ اصفهان
چکیده:   (3906 مشاهده)
چکیده
سابقه و هدف
یکی از اساسی‌ترین حقوق مصرف‌کنندگان محصولات خونی را باید حق بر سلامت دانست که بر مبنای آن، حق مورد نظر، باید از سوی سازمان انتقال خون به رسمیت شناخته شده و تمامی اقدامات لازم برای وصول خون سالم و ایمن به مصرف‌کننده‌های فرآورده‌های خونی صورت گیرد. هدف اساسی، ایجاد انتظام در روابط بین مصرف‌کننده‌های محصولات خونی و تشریح جنبه‌های مختلف حق ایشان بر سلامت به عنوان اساسی‌ترین حق آن‌ها است.
مواد و روش‌ها
روش تحقیق در پژوهش حاضر، توصیفی- تحلیلی بوده و مبتنی بر تحلیل کتابخانه‌ای مقررات قانونی و بیان فقهاست. لذا اثر حاضر به علت کیفی بودن، نمونه‌گیری مشخصی نداشته است.
یافته‌ها
حق مزبور مبتنی بر قواعد فقهی نظیر قاعده لاضرر، تسبیب و اتلاف مورد حمایت قرارگرفته و ضمانت‌های اجرایی دقیقی در فقه برای آن متصور هست که می‌توان مبنای عام مزبور را در مورد انتقال خون و فرآورده‌های خونی نیز مجرا دانست و در حقوق ایران نیز مبنای مورد نظر یافت می‌شود. به طور خاص در اساسنامه تشکیل سازمان و نیز در آیین نامه اجرایی فعالیت بانک‌های خون و مراکز مصرف خون به این حق اشاره شده است.
نتیجه گیری
نتایج تحقیق نشان داد درخصوص مصرف‌کننده محصولات خونی، حق بر سلامت تحت عنوان تشکیل نهاد نظارت و مراقبت بر خون مورد تایید قرارگرفته است که بر اساس آن بخش هموویژلانس و بخش تضمین کیفیت خون، این تعهد را ایفا می‌نمایند. هم چنین قانون‌گذار برای مسئول بانک خون نیز تعهداتی بر لزوم سالم‌سازی خون در نظر گرفته که مؤید احترام به حق مصرف‌کننده فرآورده‌های خونی به حق بر سلامت است.

 
واژه‌های کلیدی: کلمات کلیدی: سلامت خون، حقوق، انتقال خون، بانک خون
متن کامل [PDF 271 kb]   (1238 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1223 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: حقوق
انتشار: 1398/7/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ali Akbari Baboukani E, Amirhosseini A. Juridical-legal analysis of consumer's right to blood products on health. Sci J Iran Blood Transfus Organ 2019; 16 (3) :228-239
URL: http://bloodjournal.ir/article-1-1257-fa.html

علی اکبری احسان، امیرحسینی امین. تحلیل فقهی ـ حقوقی حق مصرف کننده فرآورده‌های خونی برسلامت. فصلنامه پژوهشی خون. 1398; 16 (3) :228-239

URL: http://bloodjournal.ir/article-1-1257-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 16، شماره 3 - ( پاییز 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه پژوهشی خون Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ
The Scientific Journal of Iranian Blood Transfusion Organization - Copyright 2006 by IBTO
Persian site map - English site map - Created in 0.14 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4704