TY - JOUR T1 - Effect of L-carnitine on platelet bacterial contamination and platelet metabolism during 5 days of storage of platelet concentrates TT - تاثیر ال ـ کارنیتین بر متابولیسم پلاکت کنسانتره و کاهش آلودگی باکتریایی پلاکت‌ها در طول مدت زمان نگهداری تا 5 روز JF - Blood-Journal JO - Blood-Journal VL - 15 IS - 1 UR - http://bloodjournal.ir/article-1-1149-fa.html Y1 - 2018 SP - 1 EP - 11 KW - Key words: L-Carnitine KW - Blood Platelets KW - Metabolism N2 - چکیده سابقه و هدف کنسانتره پلاکتی، یکی از مهم‌ترین فرآورده‌های درمانی مشتق از خون می‌باشد. دمای نگهداری پلاکت‌ها (2 ± 22 درجه سانتی‌گراد) باعث شده که پلاکت‌ها بیشتر از سایر فرآورده‌های خونی در معرض خطر آلودگی باکتریال قرار گیرند. در این مطالعه برای اولین بار تاثیر ال‌‌‌-‌کارنیتین در کاهش آلودگی باکتریایی پلاکت و متابولیسم پلاکت‌ها بررسی شد. مواد و روش‌ها در این مطالعه تجربی، 10 عدد کنسانتره پلاکتی تهیه شده در مرکز نوآوری انتقال خون، به روش تصادفی ساده انتخاب گردید. سپس اثر آنتی‌باکتریایی ال‌‌‌ـ‌کارنیتین در پلاکت‌های کنسانتره با تلقیح باکتری‌ گرم‌ مثبت استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس بررسی شد و هم‌زمان نیز به تاثیر ال‌‌‌ـ‌کارنیتین بر پارامترهای متابولیکی پلاکت در طول مدت نگهداری تا 5 روز پرداخته شد. یافته‌ها ال‌-‌کارنیتین در غلظت‌50 میلی‌مولار سبب کاهش رشد CFU/mL 106 ×5/1 باکتری استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس نسبت به گروه کنترل خود گردید(001/0 p<). فعالیت آنزیم لاکتات دهیدروژناز(LDH) در پلاکت‌های تیمار با ال‌‌‌ـ‌کارنیتین افزایش کمتری را نسبت به پلاکت‌های گروه کنترل در طول مدت نگهداری نشان ‌داد(002/0 = p روز پنجم ، 003/0 p= روز سوم)، هم چنین توانست سبب حفظ غلظت اسید لاکتیک (008/0 p= روز پنجم) و pH محیط در پلاکت‌ها گردد. شمارش پلاکت نیز در پلاکت‌های تیمار شده با ال-کارنیتین نسبت به کنترل کاهش کمتری در روز پنجم نگهداری نشان ‌داد(007/0 p= روز پنجم). نتیجه گیری ال– کارنیتین به ‌عنوان ماده‌ افزودنی سبب بهبود متابولیسم و کیفیت پلاکت در طول مدت زمان نگهداری همراه باکاهش رشد باکتری‌ گرم مثبت استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس در پلاکت‌ها گردید. M3 ER -