جلد 16، شماره 4 - ( زمستان 1398 )                   جلد 16 شماره 4 صفحات 269-259 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


مرکز تحقیقات انتقال خون ـ مؤسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون
چکیده:   (3534 مشاهده)
چکیده
سابقه و هدف
آلوایمیونیزاسیون، برجسته­ترین عارضه بالینی در بیماران تالاسمی محسوب می­گردد و Anti-K فراوان­ترین آنتی­بادی­ در این بیماران می­باشد. لذا ارزیابی دقیق این آنتی­ژن می­تواند سبب کاهش چشمگیر موارد آلو- ایمیونیزاسیون گردد. روش­های ژنوتیپ با غلبه بر محدودیت­های روش­ سرولوژیک، سبب تسهیل تعیین گروه در این بیماران شده و می­تواند راهنمای خوبی جهت شناسایی واحد­های خون سازگار باشد. در این بررسی آنتی­ژن­های K و k با روش‌های سرولوژیک و مولکولی بررسی شده و نتایج مورد مقایسه قرار گرفتند.
مواد و روش‌ها
در این مطالعه توصیفی، تعداد 200 نمونه خون کامل به صورت تصادفی از بیماران تالاسمی دارای آلوآنتی­بادی درمانگاه تالاسمی بزرگسالان ظفر جمع‌آوری و فنوتیپ آنتی­ژن­های K و k برای تمامی نمونه­ها تعیین گردید. PCR-SSP برای تمامی نمونه­ها انجام شد. در موارد عدم تطابق نتایج ژنوتیپ و سرولوژی، نتایج به وسیله­ PCR-RFLP و تعیین توالی DNA تایید شدند.
یافته‌ها
در این مطالعه Anti-K (28%) شایع­ترین آنتی­بادی شناخته شد. نتایج ژنوتیپ نشان داد که از 200 نمونه مورد بررسی، 192 بیمار(96%) دارای ژنوتیپ KEL*02/KEL*02 و 8 بیمار(4%) KEL*01/KEL*02 بودند. با مقایسه نتایج ژنوتیپ و فنوتیپ، 8 مورد ناسازگاری مشاهده شد که در تمامی موارد صحت نتایج ژنوتیپ با تعیین توالی DNA تایید گردید.
نتیجه گیری
این مطالعه نشان داد که آنتی‌بادی‌ها علیه آنتی‌ژن K هم چنان در بیماران تالاسمی به میزان بالایی پیدا می‌شود. یافته‌ها بیان نمود که ژنوتیپ مولکولی RBC نسبت به فنوتیپ سرولوژیک برتری دارد و به خصوص در بیمارانی مانند بیماران تالاسمی که دفعات زیادی خون می‌گیرند، جایگزین مناسب و روش قابل اعتمادتری است.

 
متن کامل [PDF 560 kb]   (2497 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (2827 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ايمونوهماتولوژي
انتشار: 1398/10/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.